<p pstyle="BODY">V.l.n.r.: Jan de Koning, Sikke van der Meulen en Martin Kolfschoten.</p>

V.l.n.r.: Jan de Koning, Sikke van der Meulen en Martin Kolfschoten.

(Siem van der Burg)

Expositie 'Ons Genoegen' in 'De Knoperij'

'Ons Genoegen' uit Montfoort is dit jaar 100 jaar oud. Eigenlijk 100 jaar jong! Vrijwel alle festiviteiten van het lustrum werden uitgesteld. Ook een expositie over de historie in het eigen muziekcentrum aan het Pastoor Spaanplein. Vanaf vrijdag 18 september is die er nu wel in de Knoperij.

"Geweldig om in 'De Knoperij' te exposeren", zegt voorzitter Jan de Koning. "We tonen allerlei zaken die de rijke historie van de muziekvereniging laten zien. Van ons oudste vaandel, uniformen, foto's uit de oude doos en allerlei zaken waarmee we in het verleden probeerden de noodzakelijke fondsen binnen te harken".

Tijdens het opbouwen van de expositie wordt Jan bijgestaan door de bestuursleden Martin Kolfschoten en Sikke van der Meulen. Er komen bijzondere en grappige spullen en anekdotes boven water. "Kijk", zegt Jan. "Hier heb ik een certificaat van een renteloos aandeel dat we ooit uitgaven. Als mensen dan jaren later uitgeloot werden hoefden ze de ingelegde vijfentwintig gulden toch niet meer terug." De heren zetten de uniformen die door de jaren heen werden gebruikt bijeen. Jan mag poseren tussen de paspoppen. Hij heeft ze in de 65 jaar die hij lid is allemaal gedragen. Het oudste vaandel wordt neergezet, foto's opgehangen en attributen in een vitrinekastje gezet.

De expositie is een zogenaamde roulerende. 'De Knoperij' probeert continue twee van dit soort exposities te houden die elkaar overlappen. Dan is er steeds wat nieuws te ontdekken over de historie van Montfoort. "De expositie van 'Ons Genoegen' is wel weer een hele leuke" zegt Peter Versloot van 'De Knoperij'. "We hebben iets met vereningen met een lange geschiedenis en zeker als ze ook nog zoveel spullen vanaf het begin kunnen laten zien. De doorlopende presentatie en attributen zullen veel herinneringen bij Montfoorters naar boven halen. Niet in de laatste plaats voor de (ex-)leden van Ons Genoegen zelf".

Voor meer informatie over Ons Genoegen kunt u terecht op het internet www.onsgenoegen-montfoort.nl

Meer informatie over De Knoperij is te vinden op www.oudmontfoort.nl/knoperij

De expositie van Ons Genoegen is te bewonderen tot en met 14 november. De Knoperij is gevestigd aan de Keizerstraat 25 en is open op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Siem van der Burg

Meer berichten