Voetbalweekend

Het seizoen 2020-2021 is afgelopen zaterdag van start gegaan. Het seizoen zal vooral in het teken staan van Covid19. Het afgelasten van duels wegens besmettingen of het stoppen van de lopende competities liggen op de loer. Een vervelend voorbeeld daarvan zijn de gebeurtenissen bij VV Bergambacht. Daar werden vorige week vijf seniorenspelers negatief getest. Het gevolg; Het bestuur van de club moest besluiten om alle activiteiten (jeugd en senioren), in overleg met de GGD en de KNVB, tot dinsdag 22 september op te schorten.

Montfoort S.V.’19 moest tijdens de seizoen ouverture op bezoek bij Nivo. In Zaltbommel trof Montfoort een sterke tegenstander. Het was dan ook niet vreemd dat Nivo de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Het werd 3-1 voor de gastheren. FC Oudewater kende een uitstekende start. Sven Rietveld wist binnen 30 seconde het net te vinden. FC Oudewater won met 0-3. Ook VV Linschoten wist met een driepunter te beginnen. In februari ging de formatie nog kansloos onderuit tegen Alphense Boys. Nu werden de kaarten anders geschud en won Linschoten met 3-1. WDS begon in mineur en moest een zevenklapper incasseren. SCH’44 won met maar liefst 7-1. SPV’81 en Moerkapelle hieleden elkaar lang in evenwicht. De bezoekers kwamen op voorsprong maar Nick Spelt bracht zijn ploeg weer langszij. Uiteindelijk ging de 1-2 winst naar Moerkapelle. Haastrecht en GSV maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Drie treffers van Stephan Bakker waren niet genoeg voor de Haastrechtse winst. Het werd een 3-3 gelijkspel.

Nivo Sparta - Montfoort S.V. 3-1

Afgelopen zaterdag 19 september was het dan eindelijk zo ver. Na maanden zonder voetbal en een onrustige voorbereiding begon dan eindelijk de competitie voor Montfoort S.V.’19. Na de vele voorbereidingen van Corona Expert Mats van Essen kon de busreis beginnen naar Zaltbommel waar de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta op het programma stond. Nivo Sparta begon sterk aan de wedstrijd en wist met veel inzet het initiatief naar zich toe te trekken. Dit leidde in de 15de minuut dan ook tot de 1-0. De Montfoortenaren wisten vanaf dat moment dat er meer voor nodig was om een resultaat te behalen. De gashendel ging dan ook open en de gastheren werden in het nauw gedreven. Dit leidde in de 29ste minuut na een vlot lopende aanval tot de gelijkmaker van de voet van Timo Bakker. Montfoort SV’19 bleef het initiatief houden en had de kans om nog voor rust op 1-2 te komen. Ondanks het overwicht werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft begon Nivo Sparta weer met veel inzet wat na 8 minuten de 2-1 opleverde. De krachten bij Montfoort SV’19 vloeiden meer en meer weg en mede hierdoor werd het spel minder en minder. Ondanks dat het steeds minder werd kregen de Montfoortenaren nog twee dotten van kansen. Na een schitterende crossbal van Nicky Besamusca nam Denny van Loen de bal op prachtige wijze aan, omspeelde zijn tegenstander en gaf de bal strak voor waar Timo Bakker een teenlengte tekort kwam om de gelijkmaker binnen te tikken. Luttele minuten later schoof een Nivo verdediger na enig druk zetten de bal pardoes in de voeten van Perrier die de bal prima inschoot, maar zag dat deze met kunst en vliegwerk van de lijn werd gewerkt. In de 73ste minuut was daar de beslissing, na een snelle omschakeling van Nivo Sparta werd de 3-1 binnen geschoven.

VV Haastrecht- GSV 3-3

Haastrecht kende een uitstekende voorbereidingsperiode. De ploeg van Marco Versloot won de Jan Lingen Bokaal en plaatste zich in de districtsbeker voor de volgende ronde. De titelkandidaat stond zaterdag tegenover het Goudse GSV. Een tegenstander waarmee men de laatste seizoenen weinig tot geen moeite had. Dat zou ditmaal anders liggen. De Gouwenaren namen via een doelpunt van Laurens Boogaart brutaal de leiding. Stephan Bakker zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Nog voor rust was het wederom GSV dat het net wist te vinden. Een doelpunt van Soufiane Chairi bepaalde de ruststand op 1-2.

Na de thee was de thuisploeg scherper. Het resulteerde in de gelijkmaker van Stephan Bakker. Toen Bakker voor de derde maal wist te scoren leek de overwinning voor Haastrecht binnen. Soufiane Chairi stak daar echter een stokje voor en bepaalde de eindstand op 3-3.

Desto - Oudewater 0-3

Waarschijnlijk werd deze wedstrijd met een nieuw record geopend. Na slechts 29 seconden was het al raak. Na de Vleutense aftrap werd het leder onmiddellijk onderschept en via diverse schijven bij Bart Griffioen gedeponeerd. Zijn simpele voorzet werd door Sven Rietveld keurig tot doelpunt omgedoopt; 1-0. Er ontspon zich een in eerste instantie een beetje eenzijdige wedstrijd, met de bezoekers als toonaangevers. Toch moest de Oudewaterse doelman Meuleman na een minuutje of vijf de mouwen behoorlijk opstropen om een hard schot van Sander Smink onschadelijk te maken. Smink zou als centrale verdediger overigens herhaalde malen gevaarlijk opkomen. De ook zeer jeugdig ogende Desto-goalie Nathaniel Meyer kon trouwens ook diverse keren behoorlijk aan de bak. Hij deed dat veelal erg goed. Zo pakte hij een schot van Rietveld en voorkwam een gevaarlijk moment na een hoekschop. Langzaam wijzigde het beeld van de wedstrijd en werden de Vleutenaren sterker. De voor Oudewater ongewenste gelijkmaker hing in de lucht. En toen gebeurde het zoals zo vaak toch aan de overzijde van het veld. De mooie 0-2 kwam voor rekening van Bart Griffioen op aangeven van Simon La Lau (31ste min.). Een hele rits kansen voor de Oudewaternaren volgde. Meyer en Smink hadden er hun handen vol aan. En weer was het Bart Griffioen die een werkelijk uiterst fraaie aanval afrondde na een strakke voorzet van Nick van den IJssel; 0-3 (39ste min.).

Ook deel twee van de wedstrijd begon Oudewater zeer aanvallend en bijna werd het eerdere record “snel scoren” gebroken. Dit keer liet keeper Meyer zich echter niet verrassen. Diverse corners op rij waren de enige oogst voor de bezoekers. Wel moest Meyer een keer volledig gestrekt om een inzet van Niek Sluijs onschadelijk te maken. Trainer Graanoogst van Desto moest om de een of andere onduidelijke reden zeer vermanend worden toegesproken door de dienstdoende referee en er viel hier en daar een geel kaartje aan Vleutense zijde, maar al met al was het een keurig nette wedstrijd. Meyer moest nog een paar maal herstellend optreden om een grotere thuisnederlaag te voorkomen. Opvallend dat het aantal Oudewaterse supporters groter was dan het aantal fans van Desto.

Linschoten - Alphense Boys 3-1

Negen tegen nul gaf het scorebord aan. En ook de tijd stond op 90 minuten. De wedstrijd was dus schijnbaar gespeeld en de aanblik van een rustig naar de kleedkamer schrijdende trainer versterkte het beeld; een dikke overwinning. De realiteit was even anders, maar zeker niet negatief. Linschoten won de competitiestart met 3 tegen 1.

Op Sportpark Rapijnen toonde de ploeg van trainer Pieter Ooms veerkracht na een heel snelle tegentreffer. Nog geen 20 seconden waren er gespeeld of de bal lag op de stip na een overtreding van Dion Braakensiek; 0-1. Linschoten was meteen bij de les. In de 25ste minuut was het Tom Mooij die de gelijkmaker binnenschoot. Na een goede combinatie met Nick de Langen mocht de middenvelder met zijn linkerbeen aanleggen: 1-1. De goalie van Alphense Boys toonde zich aansluitend de grote sta-in-de-weg bij pogingen nog voor de rust op voorsprong te komen. Jelle Baars en Jordi de Vormer moesten dat ervaren. Na rust kwam Linschoten meer en meer gevaarlijk door. Een vlammend schot van uitblinker Sam da Cruz kon ternauwernood over de dwarsligger worden getikt. Acht minuten na de hervatting kwamen de gastheren alsnog op voorsprong. Bij een overtalsituatie werd Jelle Baars hard onderuit gehaald. De toegekende vrije trap werd door Sam da Cruz binnen geschoten; 2-1.(53e min) Jordi de Vormer zette drie minuten later de marge op twee doelpunten. Rueben Keereweer stuurde hem goed weg en met een simpele voetbeweging liet hij de uitglijdende doelman kansloos; 3-1. (56e min) In het laatste kwartier probeerde Alphense Boys nog de aansluitingstreffer te forceren, maar Maikel Paling was niet van plan om zich nogmaals te laten verschalken. Op de afstandsschoten had hij telkens een antwoord en de lat was hem welgezind.

SPV - Moerkapelle 1-2

Tot tweemaal toe - vlak voor de rust en met het eindsignaal in het verschiet - ging het mis bij de thuisploeg. Na een gelijk opgaand begin met weinig mogelijkheden werd de wedstrijd langzaam maar zeker opener en deden de eerste scoringsmogelijkheden zich voor. De eerste echte kans was voor Moerkapeller Kievit. Doelman Both stond echter geen doelpunten toe. Daarop moesten de bezoekers wachten tot de 43e minuut. Een dieptepass van middenvelder Sluiter bereikte linkerspits Koorevaar. Die hield de bal maar net binnen, omspeelde zijn directe tegenstander en haalde van net binnen de rand van de zestien uit. Voor doelman Both langs vloog de bal via de binnenkant van de verste paal binnen; 0-1.

SPV begon de tweede helft sterk en liet zien dat het zich bij een achterstand niet wilde neerleggen. Er volgde dan ook enkele goede kansen voor SPV. Het vizier stond echter niet op scherp. Voor Moerkapelle schoot Van der Hoven net naast, een corner werd door SPV van de doellijn gehaald en de Moerkapelse Koorevaar liet een hard schot los. Na een uur spelen kwam SPV op gelijke hoogte toen Nick Spelt uit een hoekschop binnen kopte; 1-1. De mannen van trainer René Eyra gingen op zoek naar meer, maar dat bleek ook de doelstelling van de gasten. Die trokken aan het langste eind na een onderbroken aanvalsopzet van SPV. De mee opgekomen Van de Hoven liet zich feliciteren nadat hij de bal in de 87e minuut achter doelman Both prikte; 1-2. De laatste verwoede pogingen van de thuisploeg hadden niet het gehoopte gevolg. En zo kwamen de SPV’ers te kort.

Deze aanblik leidde tot verkeerde conclusie op het veld bij Linschoten.
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.