Combinatie Wouters geeft duivenles

Wat voor de duiven een gemakkelijk weekend moest zijn, bleek toch zwaarder dan gedacht. Alleen de duiven die in topvorm waren sloegen genadeloos toe. De jonge duiven kregen weer een vlucht van ongeveer 335 km voor hun kiezen (Pt. St. Maxence) en de duiven van de natoer werden gelost in Quievrain ongeveer 200 km.

Quievrain

De eerste duiven vlogen 86 kilometer per uur. Hoe goed de duiven van combinatie Wouters in vorm waren bleek wel uit de uitslag: 1 t/m 12. Zij hadden 33 van de 39 duiven in de prijzen. Cor van der Laar was tweede liefhebber met plaats 13, Paul Houdijk derde liefhebber en Combinatie Overbeek-Rijsbergen was vierde liefhebber. Chris Busscher was de vijfde liefhebber op plaats 30.

Pont Saint Maxence

Ook de jonge duivenvlucht was een kolfje naar de hand van combinatie Wouters. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19 enz. Zij hadden ook hier meer dan de helft van de duiven in de prijzen (47 van de 85). Tweede liefhebber was combinatie Overbeek-Rijsbergen met plaats 4, 13 en 24. Derde liefhebber was boer Spelt met plaats 8 en 9 (bij alle voorgaande jonge duivenvluchten ging de overwinning naar hem) De vierde liefhebber was Leon den Houdijker en zoon Stef met plaats 14 en vijfde liefhebber was Paul Houdijk met plaats 22.

Ladies League competitie

Uitslag: 1 Myranda Oorschot 2. Anne Den Houdijker en 3 en 4 Sacha Wouters. Ook hier weer bijna allemaal hok Wouters wat de klok sloeg. Erg ontmoedigend voor de andere duivenmelkers.

Volgende week de laatste twee vluchten. Jonge Duiven weer vanuit Pont St Max (voor de duiven die de weg nog niet weten; voor de derde keer achter elkaar) en met de na-vlucht: de 'potten en pannen'-vlucht vanuit Peronne (iedereen brengt dan een presentje mee en via de volgorde van de uitslag mag er dan uitgekozen worden).

Meer berichten