<p>De Montfoortse Dorenda Snieder maakte zondag met haar vriend Maciek Siudmak een vlog voor hun ruim 5.000 volgers op Youtube.</p>

De Montfoortse Dorenda Snieder maakte zondag met haar vriend Maciek Siudmak een vlog voor hun ruim 5.000 volgers op Youtube.

(

Sjoukje Dijkstra

)

Appels en peren voor Montfoortse Dorenda Snieder

De Montfoortse Dorenda Snieder woont al tien jaar in Polen. Deze zomer was ze samen met haar Poolse vriend Maciek Siudmak terug in het Montfoortse om appels en peren te plukken. "We wonen net anderhalf jaar in Krakau, en zitten midden in een verbouwing", vertelt ze.

Het stel houdt erg van reizen en vlogt daarover geregeld op Youtube vertelt ze. "Following our noses heet het in het Engels", lacht Dorenda. Ze doen dat inmiddels voor ruim 5.000 abonnees. In vloeiend Pools vertelt Dorenda even aan de volgers hoe de Nederlandse polder werkt. "Veel tijd om de video's te monteren hebben we niet. Daarom duurt het soms even voor de video's online komen. We zetten er ook meestal ondertiteling onder." Afgelopen zondag maakte het stel een vlog over de Nederlandse polder bij de voormalige Hoekse molen. Het is vooral een leuke vrijetijdsbesteding, want zondag is voor hen momenteel de enige vrije dag. "Meestal gaan we er dan even op uit, maar soms ook niet, want dan willen we gewoon even uitrusten."

Tussen de bedrijven door werken ze. Natuurlijk om te leven en hun budget te spekken. Nu dus bij een fruitteler in Montfoort. Dorenda kwam haar vriend tegen op een van haar reizen. Een fietstocht van Polen naar Centraal-Azië. Dat ze in Polen zou gaan wonen, had ze ook niet zo uitgestippeld, maar het kwam net zo uit. Zo deed ze vrijwilligerswerk, maar momenteel met de verbouwing ligt de focus op het huis. Ze verwacht tot oktober in Montfoort te blijven, tot de oogst erop zit. Dan gaan ze weer terug naar Krakau…

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten