V.l.n.r.: Roos Verkerk, Bianca Streng en Krista Stofberg.
V.l.n.r.: Roos Verkerk, Bianca Streng en Krista Stofberg. Siem van der Burg

Poco Local in Oudewater

Algemeen

Woensdag 9 september opent een bijzondere winkel haar deuren in de Wijdstraat 6 in Oudewater. Modeontwerpster Bianca Streng kwam op het idee, betrok haar schoonzus en vormgeefster Krista Stofberg erbij en samen strikten ze marketeer Roos Verkerk om mee te doen. Een mooie mix van drie creatieve, bevlogen, energieke lokale ondernemers met een voor Oudewater nieuw idee. Een pop-up store!

Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. Voor je het weet is de winkel er al niet meer. "We gaan twee weken open", zegt Bianca Streng. "Het is vooralsnog niet de bedoeling om die termijn te verlengen. Als we lang openblijven is het eigenlijk geen 'pop-up' meer. We zien het als een unieke manier om onze eigen bedrijven en andere lokale ondernemers in beeld te brengen. Ze in staat te stellen om tijdelijk in een fysieke winkel hun producten aan te prijzen en klanten te ontvangen". Op de vraag of het niet veel moeite is om een winkel te huren, in te richten en voldoende aandacht te generen, komt direct het antwoord; "nee joh......we krijgen er juist heel veel energie van!"

"We hebben een selectie gemaakt van twintig duurzame, creatieve, jonge merken voor in de winkel. In de categorieën kleding, accessoires, uiterlijke verzorging, grafisch design, food & beverage en huis- en keukeninrichting. Veelal lokale en Oudewaterse merken, maar ook een paar mooie merken van buitenaf. Na de periode in onze pop-up winkel zijn de meesten weer aangewezen op internet-verkoop. De verkoop van producten van ondernemers vindt plaats in het voorste deel van het pand. Het achterste gedeelte is ingericht voor zakelijke verhuur. Bedoeld voor bijvoorbeeld het geven van workshops of seminars of de organisatie van een klein 'brand event'. We leggen de nadruk op 'lokaal' en 'duurzaam'. 'Lokaal' omdat wij onszelf en andere ondernemers uit de regio in de spotlight willen zetten. 'Duurzaam' omdat we het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan minder belasting op ons milieu en om duurzaam geproduceerde producten de aandacht te geven die ze verdienen.

"Over de interesse vanuit de ondernemers hebben we niets te klagen" zegt Roos Verkerk. "Het gaat hard met de zakelijke verhuur. We hebben straks een mooi programma van workshops en kleine 'events'. Op 12 en 19 september is er bijvoorbeeld een theeworkshop en tijdens de opening op 9 september en de ladiesnight op 10 september is er een fysiotherapeut aanwezig voor een gratis stoelmassage. De geplande ladiesnight op 10 september is op dit moment al vol. Daarom overwegen we een extra avond op 17 september."

We hopen natuurlijk dat de 'shoppende' Oudewatenaren enthousiast zijn over wat lokale merken te bieden hebben. Van 9 tot en met 23 september kan iedereen in de Wijdstraat terecht. Van dinsdag tot en met donderdag van 09.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 09.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.30 tot 17.30 uur. Natuurlijk gebeurt alles corona-proof. Stuur voor meer informatie een mail naar pocolocaloudewater@gmail.com of ga naar Facebook of Instagram onder POCO LOCAL.

Siem van der Burg

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00