Afbeelding
Cees Reichard

Twee voortreffelijke sport- en speldagen

Algemeen

Dit jaar kon de jeugd met zijn hamer, zaag, spijkers en veel hout geen hut bouwen. Er was helaas geen Huttendorp in Haastrecht. Gelukkig had het bestuur van het Huttendorp voor een alternatief gezorgd. Op dinsdag en op donderdag werden op het voetbalveld VVH twee sport- en speldagen georganiseerd. Diverse verenigingen verleenden hieraan hun medewerking en zorgden voor een aantrekkelijk programma.

Ongeveer 130 kinderen zijn op deze dagen naar het voetbalveld getrokken. Op de eerste dag gingen zij met VCH volleyballen en deden diverse spelen met de Yellowbellies Kinderopvang. Op de donderdag gingen zij voor allerlei leuke tennisspelen naar tennisvereniging Bergvliet. Voorts was er streetdance en waren allerlei sportieve activiteiten van Kickboxen Haastrecht en opnieuw Yellowbellies. 's Avonds was er voor de oudere kinderen een avondspel.

Verenigingen

Het was voor het tweede jaar dat Yellowbellies met het Huttendorp meedoet. Locatiemanager van Yellowbellies, Djardo Boele vertelt dat dit vorig jaar op de vrijdagmorgen was en dit jaar op beide dagen. Op de dinsdag organiseerden ze diverse spelen en op donderdag met kleinere groepen bunkertrefbal. Hij vindt dat het allemaal ontzettend goed gaat. Er zijn goede kontakten en hij vindt het prettig dat meerdere verenigingen meedoen. "Fantastisch dat we op deze manier met z'n allen lokaal wat kunnen doen." Pascal de Mol van Kickboxing Haastrecht vindt het ook prettig om hier aanwezig te zijn. Hij vertelt dat kickboxen bij velen nog onbekend is. Steeds meer kinderen gaan het doen. Hij heeft 50 jeugdleden en enkelen zijn hier aanwezig en hij bemerkt dat zij elkaar enthousiast maken. "De kinderen zijn best wel druk, maar door de normen en waarden die gesteld worden, worden zij rustiger. Kickboxen is een goede uitlaatklep."

Enthousiaste deelnemers

De activiteiten op deze twee dagen worden door de kinderen gewaardeerd. Zij doen zichtbaar enthousiast met alles mee. Geen wanklank, kortom het is genieten.

Valentijn Mucaj en Dinant Reichard zitten op kickboxen en vinden het leuk om dit hier te doen. Dinant vindt het prettig om anderen bij deze sport te kunnen helpen. En Zora van Duuren heeft bij streetdance een dansje aangeleerd. Daarna vond ze het heel leuk dat zij TikTok dansjes gingen doen. "Ik houd van TikTok en ik ken veel dansjes."

Patat en pannenkoeken

Tussen de middag bleven de kinderen op het sportterrein eten. Op dinsdag kregen zij patat met een broodje knakworst en op donderdag werden er pannenkoeken gegeten. Al het eten, drankjes en andere lekkernijen zijn door de middenstand bereid of gegeven. Daarnaast hebben velen dit evenement gesponsord.

Het waren twee voortreffelijke sport- en speldagen waarbij de kinderen, de verenigingen, alle vrijwilligers en het bestuur enorm hebben genoten. Ondanks dit mooie alternatief hopen zij volgend jaar weer een echt Huttendorp te hebben.

Cees Reichard

Afbeelding
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 8 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 10 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 13 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 15 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00