Heubers was diep teleurgesteld, vooral omdat hij dit speciaal voor de ijsclub gemaakt heeft. En wat moet je er mee.
Heubers was diep teleurgesteld, vooral omdat hij dit speciaal voor de ijsclub gemaakt heeft. En wat moet je er mee. Cees Reichard

Kunstwerk schaatsers moet weg

Algemeen

Cees Reichard

Het kunstwerk IJssprookje van Dolf Heubers aan het begin van het dorp heeft in Polsbroek heel wat voeten in de aarde. Het moet van de gemeente Lopik weg en veel inwoners vinden dit jammer. Ze bewonderen het en vinden dat het er mooi staat. IJssprookje appelleert aan een strenge winter die we hopelijk ooit nog eens krijgen.

In overleg met IJsclub 'Nooit Gedacht' zou Dolf Heubers een hek maken voor de nieuwe koopbrug naar de ijsbaan. Heubers vond het leuk om dit te doen. Hij wilde oorspronkelijk een hek maken van het materiaal waaruit de brug bestaat, een looprooster. Later bedacht hij om er ook nog drie schaatsenrijders in te plaatsen. Hierover is tussen Heubers en het ijsclubbestuur onenigheid ontstaan, met een gevolg dat het niet geplaatst is en nooit de loopbrug heeft mogen sieren.

Heubers was diep teleurgesteld, vooral omdat hij dit speciaal voor de ijsclub gemaakt heeft. En wat moet je er mee.

Hij woont zelf aan het water en zoals hij het zelf zegt, heeft hij het nu langs zijn eigen ijsbaan gezet. En nu beginnen voor hem de problemen. De toezichthouder van de gemeente Lopik kwam langs en constateerde dat er zonder overleg een bouwwerk op gemeentegrond is geplaatst waar geen vergunning voor gevraagd is. Heubers moet zijn kunstwerk binnen vier weken tijd weghalen. Net als enkele andere bewoners vindt hij dit ontzettend jammer. Heubers wil nu uitkijken naar een andere plek. Maar hoe of wat weet hij nog niet.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 6 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 7 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 8 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 9 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 9 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 12 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 14 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 17 uur geleden