Adrie van Manen en Labrinus van Manen.
Adrie van Manen en Labrinus van Manen.

Uniek muzikaal duo te gast in Grote kerk

Algemeen

Op 8 augustus zullen (vader) Adrie en (zoon) Labrinus van Manen een zaterdagmiddagconcert verzorgen vanaf 15.00 uur in de Grote kerk in Oudewater rond het thema '75 jaar bevrijding'. Zij doen dit in de combinatie orgel en viool. Toegang gratis!

Het programma bevat naast bekende werken van Josef Rheinberger, Johann Seb. Bach en Jan Zwart ook een première: 'Ich wandere durch Theresienstadt'. Een aangrijpend muziekstuk voor koororgel & viool. Het zijn variaties op een lied van Ilse Weber, een Jodin die in 1944 in Auschwitz werd vermoord. Variatie 1 is in de stijl van Korngold, een Oostenrijkse Jood die emigreerde naar de VS, en om zijn Jood-zijn niet meer welkom was in het Europa van WO II. Variatie 2 is in de stijl van Distler, die door alle narigheid (o.a. van WO II) zelfmoord pleegde op jonge leeftijd. Variatie 3 is in de stijl van Messiaen, die WO II als krijgsgevangene doorbracht in een kamp in Duitsland.

Organist Adrie van Manen (*1974) is werkzaam in het onderwijs. Hij volgde zo'n 25 jaar les bij Bert Wisgerhof te Veenendaal. Op dit moment studeert hij bij Gerben Mourik te Oudewater. Hij is een enthousiast deelnemer aan orgelconcoursen. In 2013 won hij het Adriaan C. Schuurmanconcours te Naaldwijk, in 2017 het orgelconcours voor amateurs te Meppel, en in 2018 schreef hij het SGO-orgelconcours te Groningen op zijn naam.

Labrinus van Manen (*2001) studeert in Delft. In zijn vrije tijd speelt hij graag viool. Zo'n tien jaar lang volgde hij vioolles bij Hanna Koens te Rhenen.

Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 2 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 16 uur geleden
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 17 uur geleden
Afbeelding
Nat maar gezellig schoolvoetbaltoernooi 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 19 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 23 uur geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase gisteren
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 23 apr, 09:00