Afbeelding
pr

Mini's volleybal hebben eigen volleybalshirt

Algemeen

Sinds januari spelen ook de mini's weer volleybal bij Volleybalvereniging Jupiter. Initiatiefnemer Tanja te Poele is ontzettend blij met de 'bijna dertig' jonge volleyballers die de club nu telt. Vanaf volgend jaar spelen ze in een echt volleybalshirt.

Het eerste talent is door Tanja al gespot. "Er zitten kinderen bij die heel leuk spelen! Het is ook leuk om het verschil te zien in hoe kinderen begonnen en hoe ze nu spelen. Ze hebben echt al volleybaltechnieken aangeleerd." Elke vrijdagmiddag trainen de mini's van 16.00 uur tot 17.00 uur in sporthal Noort Syde. Na de zomer krijgen de kinderen vanaf groep 6 een tweede training op woensdagmiddag. "We willen ze klaarstomen voor de C-jeugd."

T-shirts en ijs

Volgende jaar starten de kinderen ook met het spelen van competitie; ze gaan kleine toernooitjes spelen. En daar horen natuurlijk officiële volleybalshirts bij. Vrijdag kregen de kinderen hun volleybalshirts overhandigd door niemand minder dan Rob Jongerius. Met zijn ijssalon Roberto is hij de sponsor van de jonge volleyballers. "Dat spreekt de kinderen wel aan!", vertelt Tanja met een glimlach. Rob was met zijn ijskar naar de sporthal gekomen om alle kinderen te trakteren op twee bollen ijs, met spikkels én slagroom. Het was een feestelijke en zonnige afsluiting van het volleybalseizoen.

Ook volleyballen?

De laatste woensdag van de vakantie, 26 augustus, zijn alle kinderen van de basisscholen vanaf groep 3 welkom om kennis te maken met volleybal. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur worden leuke volleybalspellen en -activiteiten georganiseerd in de sporthal. Aanmelden kan via tc@jupiteroudewater.nl

Afbeelding