Afbeelding

LEGO® bouwuitdaging van de SOM

Algemeen

Siem van der Burg

Voor de zomervakantie heeft de stichting Oud Montfoort een uitdagend project bedacht voor alle inwoners. Iedereen, ongeacht leeftijd mag meedoen met een bouwuitdaging waarbij je thuis van je eigen LEGO® een historisch of monumentaal gebouw van Montfoort maakt.

De SOM heeft veel plannen om de historie van Montfoort te presenteren aan inwoners en bezoekers van de Stad. De nieuwe locatie van De Knoperij, in de Keizerstraat 25 in Montfoort, biedt daar alle gelegenheid toe. De LEGO® bouwuitdaging is de eerstvolgende activiteit die wordt georganiseerd om de historie van Montfoort onder de aandacht te brengen. De SOM vraagt deelnemers om een monumentaal gebouw van LEGO® te maken. Bijvoorbeeld de molen, de sluis, het Oude Stadhuis, de Commanderije of het Kasteel. Maar er zijn nog veel meer gebouwen in Montfoort die de moeite waard zijn om na te maken.

Je kan je bouwwerk inleveren bij De Knoperij met vermelding van je naam, je leeftijd en welk gebouw je hebt gemaakt. Inleveren kan tot 31 juli.
Dit kan tijdens de openingstijden van de SOM op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Alle bouwwerken worden tentoongesteld in de etalage tot eind augustus en na de zomervakantie krijg je natuurlijk je bouwwerk weer terug.

Veel kinderen, maar zeker ook volwassenen bouwen graag met LEGO® en op televisie heb je waarschijnlijk de challenge gevolgd. Met een beetje creativiteit kan je de mooiste bouwwerken maken. Aangezien veel jongeren nu thuis zitten en veel volwassenen thuis werken is dit een mooie gelegenheid om te ontspannen.

De SOM is benieuwd wat er allemaal gebouwd wordt.

Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden