Bor van de Berg (rechts).
Bor van de Berg (rechts). Foto: Emmy van Harskamp

Eerste Sport- én Cultuurcafé

Algemeen

Afgelopen woensdagavond 28 februari was het dan eindelijk zo ver: het eerste Sport- én Cultuurcafé in de Gemeente Krimpenerwaard vond plaats in Concordia Haastrecht. Het werd georganiseerd door Team Sportservice Krimpenerwaard. He´t sportloket voor de gemeente Krimpenerwaard. Zij informeren, adviseren en begeleiden inwoners en verenigingen op sportgebied.

De avond werd afgetrapt door een optreden van de Brass Band uit Schoonhoven, gevolgd door de opening van wethouder Sport, Irma Bult en wethouder Cultuur, Wisja Pannekoek. Deze avond werd ook Joyce van der Sloot de nieuwe regiocoördinator voor de Gemeente Krimpenerwaard voorgesteld.

Toppers

Daarna werden ook de lokale toppers in het zonnetje gezet: Frans Rietveld (goud op de 500, 1000, 1500 en 3000 meter op de Winter World Master Games) en Jillian Knook (Wereldkampioen teamsprint junioren) van De Lekstreek

Stefano Getrouw (Europees kampioen breken Taekwon-do) en Melanie van Schoneveld (Europees kampioen sparring), Jan Heikoop voor het behalen van 500.000 gemaakte fietskilometers en Brass Band Schoonhoven, Nederlands kampioen en 100-jarig bestaan.

De avond werd vervolgd door een interview met Schoonhovenaar Bor van de Berg. Hij vertelde over zijn passie voor skeleton én droom om in 2026 deel te nemen aan de Olympische Winterspelen in Milaan.

Onder leiding van presentator Gerrit Heijkoop kwam het café goed op gang en konden er gesprekken ontstaan met onderwerpen zoals bijvoorbeeld ‘Wat zou jouw verlanglijstje zijn voor jouw club voor nu, maar ook voor in de toekomst? In verschillende interactieve rondes zijn de deelnemers tot mooie en nieuwe inzichten gekomen.

Vanuit het Sportakkoord is er stimuleringsbudget beschikbaar voor initiatieven/evenementen die bijdragen aan de doelstellingen die hierin staan omschreven. Ga naar https://jouw.teamsportservice.nl/krimpenerwaard/vergoedingen/sportakkoord-krimpenerwaard/ voor meer informatie.

Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 1 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 3 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 4 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 18 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 19 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 20 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 21 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 23 uur geleden