De Boerenboot doet mee!
De Boerenboot doet mee!

De Boerenboot doet mee aan het NK Drakenboot

Algemeen

Afgelopen zaterdag 23 september werd er op de Bosbaan in Amsterdam weer een NK drakenboot varen gehouden. Dit jaar was Oudewater niet met één team vertegenwoordigd, maar met twee. Naast het team van de Old Water Dragons, streed De Boerenboot ook mee in de Open klasse 20. De Boerenboot had dit jaar op het drakenbootfestival de 1e prijs gewonnen en ook een wildcard om mee te doen op het NK. En hoe! Op de 500 meter waren ze oppermachtig en pakten uiteindelijk de 1e prijs. De OWD, die in de Mix klasse 20 meededen, werden 3e op deze afstand, die bekend staat als: “Er komp geen end an!”

Na een korte pauze, waarin de hamburgers alweer lekker bruin werden gebakken door ons catering team, kwam het Koningsnummer eraan: de 200 meter. De OWD mochten als eerste en na 2 heats was het duidelijk: er was een 4e plek gepakt. Het ging weer om honderdsten van secondes.

De Boerenboot deed het net iets beter. Ondanks de soms rommelige start werden zij 3e op deze afstand: weer een beker mee naar huis!

Na een korte onderbreking van de regen, die nu echt loodrecht uit de lucht kwam vallen, stond er nog een toetje op het programma: de 2 kilometer. Deze race wordt in bochten gevaren en er zijn wat extra regels. Zo mag je alleen inhalen, als de punt vd kop van de inhalende boot, de stuurman van de volgende boot gepasseerd is en dan moet die boot ook ruimte geven aan de inhalende boot. Dat zorgt voor veel spektakel. De uitslagen werden door de wedstrijdleiding nog even stilgehouden, maar op de prijsuitreiking bleek dat de Boerenboot 2e was geworden en de OWD 3e. Moe maar met 5 bekers gingen weer terug naar huis, waar er nog lang nagepraat werd in het clubhuis. Voor de OWD was de laatste race een mooie voorbereiding op de Monkey Jumble in Saarbrucken op 7 oktober as.: een race van zo’n 13 kilometer op de rivier de Saar.

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00