Het zangkoor Sterk Spul.
Het zangkoor Sterk Spul. Foto: pr

Meezingavond om brede inzet ‘t Kruispunt te bevorderen

Algemeen

Meezingavond voor iedereen. Op zaterdagavond 25 maart kun je dit meemaken in ‘t Kruispunt in Linschoten, aan de Nieuwe Zandweg. De Meezingavond is de eerste in een reeks van buitenkerkelijke activiteiten en moet een omslag betekenen voor ‘t Kruispunt. ‘Vrienden van ’t Kruispunt’ willen daarmee bevorderen dat de kerk breder in de samenleving komt te staan, zodat de kerk meer gebruikt wordt.

De Meezingavond wordt georganiseerd door ‘Vrienden van ’t Kruispunt’, zangkoor Sterk Spul en de stichting ‘Met je hart’. Idee voor de Meezingavond kwam van zangkoor Sterk Spul, die na de coronatijd het voortouw nam voor een meezingavond. Daarbij liepen ze tegen de hoge huurprijs aan van accommodaties maar ook de bezettingsgraad op een andere locatie. Daarom werden er partijen gezocht, met wie dit wel gerealiseerd kon worden binnen het beschikbare budget. Al snel kwam ‘Vrienden van ‘t Kruispunt’ in beeld. ‘t Kruispunt is het gebouw van de Protestante kerk in Linschoten.

‘Vrienden van ‘t Kruispunt’ wil dat de kerk meer gebruikt kan worden buiten het kerkwezen. Er is ruimte voor activiteiten die passen bij de bestemming van het gebouw, zoals een mini-concert, een lezing of - zoals onlangs gehouden is - een Indische avond met verhalen, muziek en hapjes. “De akoestiek is uitstekend. Er is een goede geluidsinstallatie, gecombineerd met opnametechniek voor beeldregistratie”, zo laat ’Vrienden van ‘t Kruispunt’ weten. ‘Vrienden van ’t Kruispunt’ faciliteert de avond. Zo denken ze mee over de opzet en ondersteunen waar nodig.

Zingen en meedeinen

Ook de stichting ‘Met je hart’ werd gevraagd om medewerking. Zij hebben Linschotense kwetsbare ouderen warm gemaakt deze avond bij te wonen. ‘Met je hart’ biedt dit de mensen gratis aan: Het enige wat deze ouderen moeten doen, is genieten, meedeinen en zingen.

Zingen vanuit je hart

Het zangkoor Sterk Spul bestaat inmiddels 14 jaar. Het koor is opgericht door Yvonne Vermeulen-Hinfelaar. Yvonne is dit koor begonnen uit ‘onvrede’. Zij zat op een koor waar steeds hogere eisen werden gesteld, terwijl zij van mening is dat zingen een sociaal aspect moet zijn. “Zingen vanuit je hart. Of je een goede zanger of zangeres bent doet niet ter zake, je uitstraling is belangrijker”, aldus Yvonne. Sterk Spul is één grote familie, legt ze uit. “Een familie bestaande uit 55 zangers, vijf accordeonisten, een slagwerker, een bassist en de dirigente.”

Zingen ontspant

De meezingavond is bedoeld om te verbinden. Yvonne wil de mensen in de zaal laten beleven wat zij elke dinsdagavond als koor beleven. “Dat is saamhorigheid, opgeladen worden en met een goed gevoel naar huis gaan. Zingen ontspant en geeft energie.”

De avond begint om 20.00 uur. Het is noodzakelijk je vooraf aan te melden via het e-mailadres bijdetol@zangkoorsterkspul.nl. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige eigen bijdrage gevraagd.

Hanneke Stoof

Yvonne Vermeulen-Hinfelaar
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 16 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 18 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 21 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00