Afbeelding

Jeugd van SVO schaatst voor Sint en Piet

Algemeen

Zaterdag 3 december reed de bus met zestig kinderen weer van Oudewater via Montfoort naar kunstijsbaan De Vechtsebanen in Utrecht. Dit keer geen gewone schaatstraining waar met plezier op de schaatstechniek geoefend wordt, maar voor de kinderen leuke Sint en Piet-spellen. Bij alle trainingsgroepen waren er door de trainers spellen klaargezet met een Sint-thema.

Stijn vond het pakjes stapelen voor de schoorsteen het leukste spel, je kon lekker hard starten en remmen, een vaardigheid die we in het seizoen nodig hebben voor het diplomaschaatsen aan het eind van de winter. Roos genoot erg van het aankleedspel waarbij in estafettevorm de kledingstukken en staf van Sint gebracht werden en de kinderen omgetoverd werden tot heuse Hulpsinterklazen en Pieten. De echte Sinterklaas met Schaatspiet kwam ook nog langs bij de verschillende ijsverenigingen op de baan. Schaatspiet is van harte uitgenodigd om nog meer les te komen nemen, want in Spanje is het te warm om te kunnen schaatsen.

Na afloop van de spelletjes les konden de kinderen in de bus weer fijn opwarmen, want in de wintermaanden kan het echt best koud zijn op de ijsbaan. Met een speculaaspop als cadeau van Schaats- en skeelervereniging Oudewater werd de energie weer aangevuld en gingen de kinderen moe, maar voldaan weer naar huis.

Wil je ook leren schaatsen, zodat je straks op natuurijs veilig en snel een tocht kunt schaatsen door de polder?
Meld je dan aan voor het jeugdschaatsen, je kunt de tweede helft van het seizoen nog mee schaatsen!

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 11 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 18 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 20 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00