Afbeelding
Foto: pr

Winterproeverij Bij de Sluis; genieten rond de Kerstboom

Algemeen

Elly van der Kuilen van Slijterij Bij de Sluis houdt zondag 27 november van 15.30 tot 19.00 uur een heerlijke Winterproeverij in de Thuishaven, Grote Haven 40 in Haastrecht.

Elly vertelt: “Een tijdje geleden speelde het plan door mijn hoofd een proeverij te organiseren. Niet een standaard wijn- of whiskyproeverij, maar een mix om zo iedereen kennis te laten maken met het vele lekkers wat er op de markt is. En in dit geval wordt het een ‘wintermix’, in het bijzonder gericht op de gezelligheid rondom de feestdagen.” Of het nu gaat om een smaakvolle wijn voor bij het kerstdiner of om lekker in uw luie stoel te genieten van een goed glas port, jenever of whisky; tijdens de Winterproeverij kunt u het allemaal proeven. “Ik wil mijn klanten kennis laten maken met al het mooie wat op het gebied van drank te koop is; mooie ambachtelijke dranken.”

Van alcoholvrij tot een goed glas whisky

“In een speciaalzaak in een dorp zoals ‘Bij de Sluis’ in Haastrecht moet je van een alcoholvrij biertje tot een goed glas whisky kunnen leveren, vervolgt Elly. “Qua assortiment en beschikbare oppervlakte is dit wikken en wegen. Daarin maak ik keuzes, die hopelijk goed zijn afgestemd op de wensen van mijn klant, maar soms wil je wat meer aanbieden en je klanten daarin meenemen. De decembermaand is hier bij uitstek geschikt voor. December is de maand waarin mensen uitpakken: letterlijk en figuurlijk. Daarom wil ik iedereen de gelegenheid bieden te proeven en ideeën op te doen tijdens de Winterproeverij. Ik heb leveranciers bereid gevonden hun producten te presenteren. Als geen ander kunnen zij uitleg geven over hun producten. 

Meer informatie

Deze proeverij is anders van opzet dan het wel bekende evenement: ‘Haastrecht proeft’. Het gaat echt om het proeven en ontdekken van dranken. Kaarten a 25,00 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar in de winkel op Hoogstraat 102 in Haastrecht. Indien de proeverij nog niet uitverkocht is, zijn de kaarten aan de deur 30,00 euro. 

U kunt hiervoor proeven van diverse soorten wijn, port, luxe jenevers tot whisky, cognac en grappa. Alleen voor bijzondere luxe dranken kan apart een kleine bijdrage worden gevraagd.
En wilt u, als u geproefd heeft, toch nog wat nagenieten van die ene mooie wijn of die bijzondere whisky of jenever, dan kan uiteraard een glas gekocht worden, ingeschoken conform de standaard schenkhoeveelheden.
Elly: “Ik verwacht dat het een mooi evenement gaat worden en dat het voor herhaling vatbaar is.”

Proeven, ontdekken  en genieten.

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00