Streekarchivaris-directeur Frank van Rooijen (l) enRHC archivist Rob Alkemade met decoratie, tijdens de Open Dag RHCmet gast/afgevaardigde van Vereniging Oud-LinschotenJanneke Severs Hilgeman.
Streekarchivaris-directeur Frank van Rooijen (l) enRHC archivist Rob Alkemade met decoratie, tijdens de Open Dag RHCmet gast/afgevaardigde van Vereniging Oud-LinschotenJanneke Severs Hilgeman. pr

Jubileum verhalenboek uit RHC archieven

Algemeen

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) in Woerden vierde afgelopen zaterdag het 50-jarige bestaan met een Open Dag, een lezing over archiefonderzoek en een verhalenboek. Het RHC heeft een samenwerkingsverband met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort /Linschoten, Oudewater, Woerden, IJsselstein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Het RHC R&L beheert oude archieven en is het historisch informatiecentrum voor de streek. Tijdens de Open Dag waren een tentoonstelling met oud foto- en filmmateriaal en een boekenmarkt ingericht. Tevens werden rondleidingen gegeven, het kijkje achter de schermen. Het jubileum werd ook gevierd met de uitgifte van het boek ‘70 verhalen uit de archieven van Rijnsteek en Lopikerwaard’. Tijdens de feestelijkheden werden door de Woerdense burgemeester Molkenboer bij RHC streekarchivaris-directeur Frank van Rooijen en RHC archivist Rob Alkemade, het Rode Ruitje opgespeld. Het eremetaal wordt tijdens het feestjaar ‘Woerden 650 jaar stad’ bij diverse bevlogen en ondernemende mensen opgespeld. Het Rode Ruitje is afgeleid van de rode ruiter die met een knipoog, dapper en ondernemend zijn weg gaat op het schilderij ‘Het beleg van Woerden’. Meer dan verwacht werd het RHC bezocht om felicitaties in ontvangst te nemen maar ook voor

Het jubileumboek ‘70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard’ wordt de komende weken te koop aangeboden bij Historisch en Toeristisch Informatie Punt ‘De Ballensnoeperij’ (Linschoten), museum ‘De Knoperij’ (Montfoort), Toeristisch Informatie Punt (Oudewater) en boekhandel Logica (IJsselstein).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kampioenen 32 minuten geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 14 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 15 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 16 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 21 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 23 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg gisteren
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00