De Zilveren Bal is voor Joep Stubbe.
De Zilveren Bal is voor Joep Stubbe. pr

Joep Stubbe vijfde bij Zilveren Bal in clubrecord

Algemeen

Vorige dinsdag heeft Joep Stubbe in de Elfstedenhal in Leeuwarden zijn seizoen in stijl afgesloten door met een flinke hap het meer dan dertig jaar oude SVO-clubrecord van Hans Peter Kooistra op de 100 meter te verbeteren. En als toetje mocht hij na zijn eigen jeugdtoernooi ook nog eens meedoen met de wedstrijd van de nationale en internationale top. Hij kon dan ook met een dikke grijns de lange terugreis naar Oudewater aanvaarden.

“De eerste rit ging boven verwachting: ik reed 10.41 en dat is een clubrecord”, vertelt hij tevreden. “Ik ging hierheen met het doel ons clubrecord te pakken.” Even was hij onzeker over zijn tijd, omdat de tijdswaarneming haperde. “Ik moest lang wachten tot mijn tijd kwam, maar uiteindelijk had ik de derde tijd na de eerste heat.”

Met zijn toptijd op zak, wilde hij daar in de tweede rit natuurlijk nog even overheen, maar dat liep even anders. “Ik zat te wachten en ging ik m’n veters strikken, maar toen was het ‘pats!’ en brak m’n veter. Gelukkig had die man bij de start een veter bij zicht, dus ik als een idioot die veter er in gedaan en gaan staan. Ready, go en toch een 10.5 en een vijfde plek. Dat bewijst dat ik wel onder druk kan presteren, dat is wel mooi.”

Vanwege een aantal afmeldingen mocht Joep ook meedoen tegen de grote kanonnen en kon hij vast ruiken aan het échte grote werk. In een rit tegen Stefan Westenbroek weerde hij zich flink en evenaarde hij zijn eigen clubrecord van een uur eerder.

Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 37 minuten geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 2 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 5 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 19 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 21 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 23 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis gisteren
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 1 mei, 12:00