Afbeelding
pr

Goed sprinttoernooi, minder NK-allround voor wisselvallige Joep Stubbe

Algemeen

Op het NK voor junioren in Enschede is SVO’er Joep Stubbe uit Oudewater in het allround- én sprintklassement op een vijfde plek geëindigd. Op de teamsprint pakte hij met zijn teamgenootjes de bronzen plek.

Het was een druk toernooi voor Joep Stubbe, die in feite twee toernooien in een reed én ook nog aantrad op de teamsprint. Zijn hoofddoel was een podiumplek in het allround-toernooi, met als het even kan een afstandsoverwinning. Het werd zaterdag een vijfde plek voor Joep Stubbe, een resultaat dat hij een dag later in het sprinttoernooi nog eens evenaarde. Een redelijk resultaat, maar op basis van zijn eerdere seizoenstijden had er op het allround-toernooi meer ingezeten, vindt hij zelf ook.

Tegenvallende 3 kilometer

“De 500 meter ging wel goed, daar reed ik 38.13”, vertelt hij. “En de 1000 en de 1500 meter gingen ook nog wel redelijk. Maar de 3000 meter viel me echt enorm tegen.” Tijdens de race had Joep niet in de gaten dat het niet liep zoals het zou moeten. Zijn pr staat op een knappe tijd van 4.00.38 en met een tijd die daarbij in de buurt komt, zou het podium ook binnen handbereik zijn. Het werd uiteindelijk een tijd van 4.12.00 wat de twaalfde tijd van de dag was. Joep is gewend om zonder rondebord te rijden en wist daarom niet dat hij op een tegenvallende tijd koerste. “Het voelde heel erg goed tijdens de rit, dus het verbaasde me wel dat het zo’n klotetijd was”, zei hij na afloop enigszins teleurgesteld. Een oorzaak kon hij niet direct aanwijzen.

Podium op de Teamsprint

Op de teamsprint kreeg hij de gelegenheid om het weekend nog enige glans te geven. Met Niels de Kruijk en Ties van Seumeren greep hij die kans met beide handen aan en veroverde het brons, waardoor dat felbegeerde podium toch gehaald werd. “Toch nog een goedmaker”, was dan ook zijn positieve slotconclusie over een buitengewoon druk NK-weekend op de ijsbaan in Enschede.

Afbeelding
Lezing over Godfried Bomans 30 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 14 uur geleden
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 16 uur geleden
Afbeelding
Hout gisteren
Afbeelding
Onderling Sterk bestaat vijfentwintig jaar 5 feb, 19:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in Haastrecht 5 feb, 17:00
Afbeelding
Marc C. Slootjes schrijft 'The Original Sinners' 5 feb, 14:00
Afbeelding
De Knoperij, een succesformule 4 feb, 19:00