Afbeelding

Otto’s column en de cijfers

Algemeen

Ik las zojuist je column in De IJsselbode en wilde je er graag op wijzen dat we als CDA-Oudewater een prachtige lijst met wel negentien personen hebben.
Dus ik vroeg me af waar je de negen gelezen had? Het aantal op de lijst van de OH is volgens mij ook een stuk hoger dacht ik.

Met vriendelijke groet,
Leendert Oosterom


Met veel plezier heb ik Otto’s column (De Mattarelli’s…) gelezen. Vol cijfertjes over leeftijden en lengte van kandidatenlijsten. Daarvan wil ik één cijfer graag corrigeren. Wij als Onafhankelijken komen niet met een lijst van slechts zes kandidaten; onze lijst bevat maar liefst 23 kandidaten. Toch is het aantal van zes niet helemaal uit de lucht gegrepen. We hebben namelijk wèl zes nieuwe kandidaten bij de eerste tien. En - last but not least - we gaan voor zes zetels!

René van den Hoogen,
Lijsttrekker De Onafhankelijken


Ik kon haast niet wachten tot 31 januari, de datum waarop alle kandidaat-gemeenteraadsleden bij de gemeente aangemeld moesten zijn. Tot dan toe hadden alleen de VVD (zich ontdaan hebbend van D’66) en de Christen Unie/schuine streep SGP elk een lijst met dertien namen via een persbericht openbaar gemaakt.

Op 1 februari zocht ik op de website van de gemeente Oudewater naar de kieslijsten van de Onafhankelijken, het CDA en de nieuwe partij Progressief Oudewater, met daarop respectievelijk zes, negen en acht kandidaten. Ik schreef een stukje over de twee wethouderskandidaten die al in twee van die lijsten openlijk verborgen zitten.

Nog op de dag van het verschijnen van de krant kreeg ik een mailtje van Leendert Oosterom, lijsttrekker van het CDA, die vroeg waar ik het aantal van negen CDA-kandidaten vandaan haalde, omdat de lijst die hij had ingeleverd niet minder dan negentien namen bevatte. Ook de OH’s, schreef hij er onder, hebben volgens mij meer dan zes kandidaten.

Daags nadien kwam er ook een mailtje van René van den Hoogen, die zich afvroeg hoe ik bij zes kandidaten kwam, want hij had een lijstje met maar liefst 23 namen ingeleverd.

Het blijkt dat ik te snel was geweest: pas op 4 februari heeft het centraal stembureau de ingediende lijsten officieel vastgesteld. De lijsten vindt u elders op deze pagina.

Otto Beaujon

Afbeelding
Geheel verzorgde paasbrunch van Kip en Lekker 9 uur geleden
Afbeelding
Wegwijs viert vijfjarig jubileum: “We trakteren op lekkers!" 11 uur geleden
Afbeelding
De eerste school van 2023 op bezoek bij Gemaal in Haastrecht 18 uur geleden
Afbeelding
Makkelijk geld bijverdienen: Dat doe je zo! 20 uur geleden
Afbeelding
Blik op ... Knotwilgen 25 mrt., 17:00
Afbeelding
Taizéviering in Linschoten 25 mrt., 12:00
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 25 mrt., 10:00
Afbeelding
Klussen en verbouwen in Oudewater 25 mrt., 08:00