Ook aanwezigen kregen het Vredeslicht overhandigd.
Ook aanwezigen kregen het Vredeslicht overhandigd. Sjoukje Dijkstra

Scouting brengt Vredeslicht in Montfoort

Algemeen

Afgelopen zondag is het Vredeslicht, dat helemaal uit Bethlehem komt, aangekomen in Montfoort. De eeuwigdurende vlam die werd ontstoken in Israël, reisde per vliegtuig naar Salzburg en ging vanuit daar naar Nederland, om verspreid te worden over alle provincies. Scouting Montfoort haalde het licht zondag op uit Breukelen. Ronne van Vliet en Jeanne Geelkerken mochten het licht de R.K.-kerk van Montfoort binnendragen.

Terwijl ze het Vredeslicht binnendroegen, klonk op de achtergrond muziek. Een lied speciaal gecomponeerd voor Vredeslicht Nederland door Thomas Pieters. Op een beamer was de reis die het licht had afgelegd in gedeeltes te zien. In een kleine kring, met een select aantal genodigden, werden woorden gesproken van hoop en liefde. “Het herinnert ons aan onze plicht om vredeslicht te zijn. Het is uitgegroeid tot een zee van licht.”

Mia van Jaarsveld zei: “Dit is wat we mogen doorgeven. Dit is wat ons betreft besmettelijk mág zijn: laat iedereen maar aangeraakt worden door het Vredeslicht.”

Burgemeester Petra van Hartskamp, die het vredeslicht in ontvangst zou nemen, keek in verband met de nieuwe coronamaatregelen digitaal mee. Ronne en Jeanne mochten een gedicht voorlezen en staken onderwijl om beurten een kaars aan met het vredeslicht. Die kaars gaven zij weer door aan aanwezige parochieleden. De bedoeling is dat het vredeslicht zich op 24 december over Montfoort /Linschoten verspreid.

In de Rank en RK kerk kan op 24 december, tussen 15.45 en 16.30 uur, het vredevuur gehaald kan worden. De mensen, die het vredeslicht komen halen, moeten wel een windlicht met kaars meebrengen. De ophalers krijgen een extra waxinelichtje mee zodat zij ook het vredeslicht door kunnen geven.

De aankomst van het Vredeslicht is te zien via kerkdienstgemist.nl.

Sjoukje Dijkstra

Ronne van Vliet en Jeanne Geelkerken brachten het Vredeslicht de kerk binnen.
Nadat het licht in de kerk was gebracht, werd het licht gelijk doorgegeven aan aanwezigen.
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 7 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 8 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 14 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 16 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 17 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00