In het midden Burgemeester Danny de Vries en links Liza Janmaat, eigenaresse van de manege.
In het midden Burgemeester Danny de Vries en links Liza Janmaat, eigenaresse van de manege. pr

Burgemeester bezoekt open dag Hippisch Centrum De Lange Linschoten

Algemeen

Zaterdag 25 september stond manege Hippisch Centrum De Lange Linschoten in het teken van de FNRS open dag. Iedereen was van harte welkom om op deze dag de manege te bezoeken. Er waren rondleidingen er konden pony’s gepoetst en geknuffeld worden en er werd een dressuur en springles gegeven.

Uiteraard konden de bezoekers ook kennis maken met paardrijden. Van deze mogelijkheid werd door jong en oud gebruik gemaakt. Voor één van de kinderen was de mogelijkheid om op de mooie witte sprookjespony te zitten een hele grote wens.

‘Hier ga ik vannacht van dromen’

De manege biedt behalve reguliere paardrijles ook de mogelijkheid om met behulp van een tillift op het paard te komen. Zo kunnen mensen met een lichamelijk beperking ook (blijven) paardrijden. Overdag worden er op de manege werkzaamheden heden uitgevoerd door mensen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking. Hierbij staat de zorg en omgang met de paarden centraal.

Burgemeester Danny de Vries heeft ook een bezoek gebracht aan de open dag van de manege waar zoveel mensen uit Oudewater en omstreken wekelijks hun passie, de paardensport, beoefenen. Via zijn sociale media liet hij weten “leuke rondleiding gehad en veel enthousiastelingen gezien met passie voor de paardensport”. Liza Janmaat, eigenaresse van de manege, reageert “We hebben genoten van deze mooie dag met elkaar. We hopen dat de bezoekers een goed beeld van onze manege hebben gekregen en de paardensport”.

Ze laat nog weten dat mensen die niet naar de open dag konden komen of vanwege de corona de drukte nog liever vermijden altijd persoonlijke een afspraak kunnen inplannen voor een bezoek.

Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 1 uur geleden
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 3 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 6 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 20 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 21 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 22 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug gisteren
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 24 apr, 12:00