Afbeelding
Ellen van Leeuwen

De Wulverhorst; om trots op te zijn (en Ida kan het weten!)

Algemeen

Om te revalideren na een ongelukkige val moest Ida Donze uit Oudewater een aantal weken in een verpleeghuis verblijven. Na ruim een week, met helaas slechte ervaringen, in een huis elders in de regio, kon ze terecht in woonzorgcentrum De Wulverhorst. Daar ging een wereld voor haar open. “Nooit had ik verwacht om zulke goede zorg te krijgen.”

Ida stuurde een e-mail naar De IJsselbode. Ze is zo ondersteboven van de goede zorgen in De Wulverhorst, dat moet volgens haar maar eens in de krant. “Oudewatenaren mogen heel trots zijn op zo’n woonzorgcentrum in de stad. Je hoort niet vaak hoe goed het is omdat mensen er vaak blijven wonen en uiteindelijk overlijden…”

Geduld

Ze kende De Wulverhorst alleen van carnaval. “Ik dacht eigenlijk dat het gewoon een bejaardenhuis was. Als je oud bent, dan ga je daar naartoe, dacht ik. Ik wist niet dat je er ook tijdelijk kon verblijven.” Ida verbleef voor haar revalidatie op een prachtig mooi appartement in het woonzorgcentrum. “Ik was helemaal verbaasd hoe groot het was. En toen zei degene die mij ontving ook nog dat er wel een makkelijke stoel voor me moest staan, die ze vervolgens ging halen. Nou mijn mond viel open van verbazing.”

Vanwege haar verwondingen moest Ida veel verzorgd worden. “De zusters waren zo voorzichtig met me en vertelden duidelijk wat ze gingen doen. Ze dachten ook over van alles mee: hoe ik veilig kon slapen en makkelijk naar het toilet kon. De ene zuster was nog liever dan de andere. Niets is te veel voor ze. Ook in het voorbijgaan vroegen ze altijd even of het goed met me ging. Ik heb het gevoel alsof ze daar aangenomen worden op lief en vriendelijk zijn. Zo veel geduld hebben ze, ongelofelijk.”

Vrienden

Als snel leerde Ida een groepje bewoners kennen waarmee ze in de tuinzaal een hoop lol beleefde. “Drie dames en twee heren. Dan zaten we gezellig te eten, even natafelen. Soms ook een borrel. Ik heb een keer hapjes gemaakt voor die borrel. Dat was hartstikke gezellig! Het kan allemaal in De Wulverhorst, dat vindt niemand een probleem. Het is een heel sociaal gebeuren, ik heb echt nieuwe vrienden gemaakt.”

In De Wulverhorst werkt een aantal voormalig medewerkers van Abrona. Volgens Ida hebben deze medewerkers het bijzonder naar hun zin op hun nieuwe werkplek. “Dat komt ook weer door hoe de medewerkers van De Wulverhorst met hen omgaan. Ik ken een van die meiden persoonlijk, zij is helemaal opgebloeid sinds ze in De Wulverhorst werkt. Echt, alle lof voor De Wulverhorst.”

Ellen van Leeuwen