<p pstyle="BODY">Team Geelbuik</p>

Team Geelbuik

(Serena de Wit)

Van fietsen naar de kroeg naar fietsen voor Duchenne

Deze Oudewaterse helden fietsen op 16, 17 en 18 september tijdens Duchenne Heroes iedere dag 70 kilometer door de Ardennen. Hiermee halen ze geld op voor onderzoek naar Duchenne, een ernstige spierziekte die al vanaf geboorte aanwezig is. De mannen vertellen waarom ze meedoen. Over vriendschap, grenzen verleggen en trots.

Bart van Dam

“Ik ben samen met Casper de aanstichter. Mijn vader is een paar jaar vrijwilliger geweest bij Duchenne Heroes. Met een beetje gekke bek zei ik: dat kunnen we ook wel doen! Van mijn eigen vrienden had ik wel verwacht dat ze mee zouden doen, maar dat er nog een hele vriendenclub bij zou komen, dat had ik niet gedacht. Ik vind het heel leuk hoe we het met z’n allen hebben opgepakt. Tijdens de voorbereiding werden we steeds enthousiaster. We hebben nu professionele sponsorpakken en een gave sponsorbus. We zijn onze sponsoren ook enorm dankbaar!”

Kasper Kraan

“Mede-aanstichter. Bart is mijn collega en heeft mij zo gek gekregen. We zijn samen gaan kijken: wie past er nog meer bij? Zo brachten we onze vrienden bij elkaar. Superleuk! Iedereen heeft een persoonlijk doel, dat is gaaf om te zien. Ik heb nog nooit eerder op een mountainbike gefietst. Mijn persoonlijk doel is dat ik boven kom, ik wil niet voor lul rijden. Als ik ergens aan begin wil ik het ook gewoon goed doen. Ik train twee keer in de week en ik geloof dat ik er nu klaar voor ben. Het gaat iedereen lukken, daar ben ik van overtuigd!”

Ruben Vronink

“Ik heb een camper, die wilden de jongens lenen. En ze zochten ook nog iemand om de camper van camping naar camping te rijden, dat doe ik graag voor ze. Ik zorg ook dat er eten en drinken voor ze klaar staat. Dat is mijn simpele taak. Het is hartstikke goed dat ze gaan fietsen en ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Ik vind het ook mooi dat ze het professioneel aanpakken.”

Paul van Dam

“Ik ga samen met Ruben van camping naar camping. Mijn zoon is de aanstichter van dit alles en het is gaaf om te zien dat het steeds serieuzer wordt. Ik ben een trotse vader, zeker! Natuurlijk gaan ze het redden. De een zal iets minder getraind zijn dan een ander, maar ze gaan het samen doen. Zelf ben ik een aantal jaar vrijwilliger geweest voor Duchenne Heroes. Het is een heel spektakel. Ieder jaar schrapen ze weer heel veel geld binnen. Er zijn iedere jaar patiënten bij, dat komt wel aan hoor. Dat je zoiets moois kan combineren met een goed doel, dat vind ik mooi.”

Roy Miltenburg

“We zaten lekker in de tuin een biertje te doen, toen het idee werd geopperd om te fietsen voor het goede doel. Ik zei meteen: ik doe mee, dat gaan we redden makkie. Op zondagochtend werd ik wakker en dacht: wat heb ik nu weer gezegd? Maar ik heb me verdiept in de ziekte Duchenne en dat sprak mij aan. Duchenne komt veel voor bij jonge jongens. Ik heb zelf twee gezonde zonen en ik kan me erin verplaatsen dat je liever niet wil dat je kind ziek is. Ik had geen fietservaring, maar vind het nu heel leuk. Ik train me suf, tot verbazing van mijn familie. Het is voor mij echt een persoonlijke uitdaging, ik verleg mijn grenzen!”

Mike Kraan

“Onder het genot van een biertje heb ik ja gezegd. Het gaat nog flink pittig worden. Ik heb totaal geen fietservaring. Nu train ik en ga ik spinnen op de sportschool en op de fiets naar mijn werk, maar ik moet nog wel flink aan de bak. We hebben al een keer 60 kilometer gefietst in de Ardennen, toen was het voor mij ook wel klaar. Ik zie er een klein beetje tegenop, maar we slepen elkaar er altijd doorheen. Dat is ook tof. Dan lukt het wel, ook al moet je heel diepgaan. We doen het echt samen!”

Mike van Ingen

“Vanwege corona waren we op zoek naar iets leuks om te doen. Met Hidde en Bart ben ik gaan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat is uitgemond in deze actie. Wat is er mooier dan om met je gezonde spieren te fietsen voor dit doel? Ik vind eigenlijk ook dat we dit vaker moeten doen. Ik fiets nu twee jaar. Het trainen gaat goed. Voor extra krachttraining ben ik aan het spinnen op de sportschool. Het geeft me wel echt een voldaan gevoel.”

Hidde Plas

“Bart kwam met het idee. Ik vond het meteen gaaf om deze uitdaging aan te gaan. Zonder fietservaring heb ik eerst geoefend op de fiets van m’n pa. Vervolgens heb ik zelf een mooie fiets besteld, dat hebben we allemaal gedaan. We trainen nu heel veel, op de Veluwe, op de Utrechtse Heuvelrug. Ik heb er een nieuwe hobby bij. De voorpret naar zo’n evenement vind ik ook heel gaaf. De sponsoring verloopt heel goed. We hebben nu ook de bus met een QR-code, waarmee mensen ons gemakkelijk kunnen sponsoren. Daarmee gaan we nog meer geld ophalen natuurlijk!”

Dennis van Jaarsveld

“Ik zat bij Kasper voor een borreltje toen die vertelde dat hij mee ging doen. Tien minuten later stond ik ook ingeschreven. Ik houd wel van uitdagingen, ik heb marathons gelopen en andere fietstochten gedaan. Dit past heel goed in het rijtje. Ik vind het mooi dat er twee vriendengroepen zijn samengekomen. Fietsen noem ik een individualistische teamsport. Je gaat het met z’n allen doen en je houdt elkaar scherp. Je sleept elkaar er doorheen. Ook als er materiaal kapotgaat, moet je het toch samen oplossen. Het mooiste is om straks te laten zien dat we het gedaan hebben met z’n allen.”

Ook Bram van der Schoor fietst mee. Helaas kon hij niet aanwezig zijn bij het foto- en interviewmoment.

Voor meer informatie en sponsoring https://www.duchenneheroes.nl/team-geelbuik.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten