Afbeelding

Wat is er toch aan de hand in Oudewater?

Algemeen

Een aantal weken geleden las ik in het AD een artikel over het overtollige groen in de gemeente Oudewater van de Onafhankelijken partij. Het verbaast mij eerlijk gezegd een beetje. Veel mensen (ook ik) hebben voor de onafhankelijkheid van Oudewater gekozen door juist op deze Onafhankelijken partij te stemmen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Wat schetst mijn verbazing?

Een aantal dagen later werd er een convenant getekend over de samenwerking met de gemeente Woerden. Wat heeft stemmen nog voor zin? Worden beloften wel waargemaakt en kunnen wij niet beter zelf onze eigen bootjes doppen binnen onze gemeente?

Vorige week las ik in De IJsselbode een ingezonden brief over de (on)veiligheid op de Lijnbaan, het overtollige groen en de bereikbaarheid van de gemeente. Worden we toch opgeslokt door Woerden?

Tijdens de online participatie bijeenkomsten over de Omgevingsvisie van de gemeente Oudewater viel het mij op dat er zo weinig inwoners deelnemen. Heel erg jammer en een gemiste kans! Hier kun je wel je stem laten horen maar of er daadwerkelijk iets mee wordt gedaan dat zal nog wel moeten blijken ... We wachten het rustig af.

Onderwerpen die tijdens deze onlinebijeenkomsten aan de orde kwamen waren o.a. woningbouw, de groenvoorziening (Oudewater vervuilt), fietspaden, veilig- en eenzaamheid (laten we de ouderen vooral niet vergeten), het parkeerbeleid (hot item binnen Oudewater) etc.

Tijdens deze bijenkomsten is er navraag gedaan wat er met de input van de wijkbijeenkomsten van de (voormalige) burgemeester is gedaan. Niemand weet hier iets van! Worden we nog wel serieus genomen? Inwoners tonen hun betrokkenheid en dan mag je toch wel verwachten dat daar iets mee wordt gedaan.

We vitten op elkaar terwijl het noodzakelijk is om met elkaar samen te werken binnen een gemeente. Laten we de saamhorigheid vasthouden, er voor elkaar zijn en samen iets moois van maken. Misschien is het nu tijd voor verandering, laten we de komende gemeenteraadsverkiezingen afwachten. Je ziet ook wat er met de landelijke politiek aan de hand is.

Als échte Geelbuik ben ik nog steeds trots op Oudewater en ik weet zeker dat veel inwoners dat met mij zijn.

De inzender van deze ingezonden brief is bekend bij de redactie.

Afbeelding
Geheel verzorgde paasbrunch van Kip en Lekker 8 uur geleden
Afbeelding
Wegwijs viert vijfjarig jubileum: “We trakteren op lekkers!" 10 uur geleden
Afbeelding
De eerste school van 2023 op bezoek bij Gemaal in Haastrecht 17 uur geleden
Afbeelding
Makkelijk geld bijverdienen: Dat doe je zo! 19 uur geleden
Afbeelding
Blik op ... Knotwilgen 25 mrt., 17:00
Afbeelding
Taizéviering in Linschoten 25 mrt., 12:00
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 25 mrt., 10:00
Afbeelding
Klussen en verbouwen in Oudewater 25 mrt., 08:00