<p pstyle="BODY">Linn Ontmoet bestaat uit tien vrouwen die activiteiten organiseren voor de Linschotense vrouw. </p>

Linn Ontmoet bestaat uit tien vrouwen die activiteiten organiseren voor de Linschotense vrouw.

(GABRY.NL)

Linn Ontmoet Else

Op woensdagavond 1 september heeft Linn Ontmoet vijftig vrouwen mogen ontvangen op Landgoed Linschoten om te luisteren naar de lezing over jonkvrouw Else von Arnim. Deze prachtige lezing is geschreven en voorgedragen door Hannelore Valentijn die collectiebeheerder van het Huis te Linschoten is.

De avond startte met een mooi welkom bij het hek om na een wandeling over de lange oprijlaan een kopje koffie of thee te drinken bij het koetshuis. Na het welkomstwoord liepen de vrouwen in groepjes het prachtige huis binnen en namen plaats in ‘de Zaal’ waar de lezing plaatsvond.

Hannelore heeft veel onderzoek naar Else gedaan en al haar dagboeken doorgenomen. Ze vertelde de verhaallijn van de familie von Arnim in combinatie met dagboekfragmenten. Ademloos luisterde de vrouwen naar de inspirerende lezing over een fascinerende vrouw die op haar vijftiende jaar het Huis te Linschoten erfde van haar oom Emil. Else trouwde in 1855 met Friedrich Wilhelm graaf Von dem Bussche Ippenburg en heeft van 1850 tot 1860 het kleine kasteeltje in Linschoten bewoond. Zij was daarmee de laatste bewoonster van Huis te Linschoten en laatste in de rij erven van de familie Strick van Linschoten.

Na de lezing mochten de vrouwen in groepjes door het Huis lopen en de verschillende kamers bewonderen. Elke kamer heeft een eigen interieur en verhaal.

De avond werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje en Hannelore werd zeer erkentelijk bedankt voor haar prachtige initiatief. Linn Ontmoet kijkt met veel dankbaarheid terug op deze geslaagde activiteit!

Linn Ontmoet bestaat uit tien vrouwen die activiteiten organiseren voor de Linschotense vrouw. Doel is ontmoeting en verbinding met elkaar. Zie www.linnontmoet.nl

Meer berichten