In Montfoort kunt u genieten van de aanblik van de IJsselpoort, die deel uitmaakt van het Oude Stadhuis.
In Montfoort kunt u genieten van de aanblik van de IJsselpoort, die deel uitmaakt van het Oude Stadhuis.

Stads- en dorpswandelingen in Linschoten en Montfoort

Algemeen

Montfoort en Linschoten zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. Er is in beide steden veel historie bewaard gebleven en toegankelijk voor geïnteresseerde bewoners, recreanten en toeristen. Een stads- of dorpswandeling onder begeleiding van een gids is leuk voor jong en oud. Met behulp van een app komt u tijdens een wandeling ook veel te weten over de historie.

Montfoort en Linschoten ontdekken met een ‘app’

Enkele jaren geleden heeft de gemeente Montfoort een app gelanceerd waarmee u zelf de stad en het dorp kunt ontdekken. Via de app leert u alles over de historische panden en wetenswaardigheden binnen de gemeente Montfoort-Linschoten. Voor Montfoort kunt u gebruik maken van de stadswandeling en voor Linschoten van de dorpswandeling. Ze zijn te vinden op het internet via onderstaande site. Belangrijk bij het gebruik van de app is dat u de locatiemodus op uw mobiele telefoon of tablet aan hebt staan. Zo kunt u precies zien waar u bent en laat de app op de kaart zien waar u heen moet.

In Montfoort kunt u genieten van de aanblik van de IJsselpoort, die deel uitmaakt van het Oude Stadhuis. Aan de poort hangen nog de schandstenen waarmee veroordeelden vroeger door de stad moesten lopen. Deze stadspoort ligt aan de Hollandse IJssel. Tegenover de IJsselpoort ligt de Oude Sluis die toegang geeft tot de Montfoortse Vaart.

In Linschoten met haar schitterende dorpskern waant u zich terug in de tijd. De app brengt u langs historische pandjes en langs de Hervormde St. Janskerk, met de scheve toren. Meer info via de site: www.stadswandelingmontfoort.nl

Met een gids door Montfoort of Linschoten

Linschoten en Montfoort kunt u ook met een gids ontdekken. De gidsen brengen u op de mooiste plekken en vertellen de smeuïgste verhalen. De gids vertelt over de Rijks- en Gemeentelijke monumenten en over de boeiende historie. Wilt u kennis maken met Montfoort of Linschoten dan is een stads- of dorpswandeling daar uitstek geschikt voor. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Per gids kunnen tot tien personen deelnemen.

Er worden ook rondleidingen en lezingen op afspraak verzorgd voor bijvoorbeeld families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ‘maatwerk’ mogelijk. Zo kunnen onderdelen van verschillende rondleidingen gecombineerd worden en aanvangstijden of tijdsduur worden aangepast.

Er zijn meerdere gidsen waardoor ook voor grote groepen wandelingen verzorgd kunnen worden. De kosten bedragen 12,50 per gids plus 2 euro per deelnemer.

Aanmelden kan bij stadsgidsen@knooppuntmontfoort.nl, of telefonisch bij de coördinator van de stads- en dorpsgidsen Theo van Kortenhof, tel. 0348-472485.

Afbeelding
De app brengt u langs historische pandjes en langs de Hervormde St. Janskerk, met de scheve toren.
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 13 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 15 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 20 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00