Afbeelding
pr

Montfoort heeft inclusie in het vizier

Algemeen

De raad van Montfoort heeft tijdens de raadsvergadering van 6 juli jl. de motie van Progressief Akkoord aanvaard om inclusie prominenter op de agenda te zetten. Dit als uitvloeisel van het VN-verdrag uit 2016 inzake de rechten van personen met een beperking.

Hoewel toegankelijkheid gewoon wetgeving is waaraan voldaan moet worden, is dit in Montfoort op een aantal terreinen nog onvoldoende geregeld. Naast aandacht voor fysieke toegankelijkheid, is er ook op het gebied van digitale toegankelijkheid nog wat te winnen.

De gemeenteraad (uitgezonderd LM) heeft zich daarom uitgesproken om inclusiviteit tot een vast onderdeel te maken in het denken en handelen over alle gemeentelijke plannen en taken op alle beleidsdomeinen.

Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 8 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 9 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 10 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 15 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 18 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00