<p pstyle="BODY">Hendrika Engelhard.</p>

Hendrika Engelhard.

(pr)

Hollandsche IJsselruiters weer in actie

De linten en prijzen werden weer uit het stof gehaald voor de eerste wedstrijd sinds lange tijd bij de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater. Tijdens deze ‘thuiswedstrijd’ op zaterdag 10 juli zetten de leden van de Hollandsche IJsselruiters hun beste beentje voor. Er zijn mooie resultaten geboekt, die niet onvermeld voorbij kunnen gaan.

Debutanten

Marieke Visser en Hendrika Engelhard debuteerden in de klasse Z1. Bij de overgang naar deze klasse wordt de baan 20 meter vergroot en worden technisch moeilijkere oefeningen gevraagd. Ondanks de hogere moeilijkheidsgraad sloot Marieke Visser met haar haflinger Aldon dit debuut direct af met een overwinning. Hendrika met haar Friese parel behaalde met een score van 204 punten haar eerste winstpunt in deze klasse die werd beloond met een tweede prijs. Dit brengt de Friese merrie Esther dichterbij het sportpredikaat voor het Friese stamboek. Ook Manita Kraan en Minke van der Stok deden het niet onverdienstelijk in deze klasse. Beiden vielen in de prijzen en reden mooie scores bijeen.

Paarden

In de klasse M1 paarden was er in de eerste proef een eerste prijs voor Melanie van der Werken. In de tweede proef ging de winst naar Debra Kasbergen, die debuteerde in deze klasse. Ook Marieke Visser debuteerde. Marieke Visser was succesvol in de klasse M1, ditmaal met haflinger Caro. Ze behaalde weliswaar geen prijs, maar reed wel twee nette proeven die werden beloond met twee winstpunten. Indien tien winstpunten zijn gescoord, mag de combinatie de overgang maken naar de volgende klasse. In de klasse M2 paarden viel Karin Wijnstok net buiten de prijzen, maar reed met een score van 184 en 183 punten wel twee winstpunten.

Monsterscore

Met een monsterscore van 199 en 194,5 punten ging Ramon Hovers er in de klasse L paarden met de prijzen vandoor. Fleur Huckriede reed met voormalige lespony van de vereniging Patsy twee keurige winstpunten. De klasse L pony’s werd gedomineerd door Fenna Pasman met de ervaren pony Zoë. Maar ook Donna Fleur van Kats reed twee keurige proeven en daarmee twee winstpunten. Valerie de Jong maakte met de jonge Friese merrie Yelske haar wedstrijddebuut en werd direct beloond met twee eerste prijzen en drie winstpunten. In deze klasse waren er ook winstpunten voor Loraine van der Kley en Petra Reuten. De B pony’s werd winnend afgesloten door Annemarie Janssen en haar stoere bonte pony Blossom. Babette Boere reed in deze klasse met pony Happy naar een tweede en derde plaats.

Lijkt het je ook leuk om lid te worden van deze gezellige rijvereniging? Kijk voor de mogelijkheden op www.hyr.nl.

Meer berichten