Een topprestatie na wederom een bizar schooljaar

Er is voor de leerlingen van het Minkema College meer dan genoeg reden om vandaag de vlag uit te hangen. Bij de VMBO basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100%). Ook alle mavoleerlingen (100%) verlaten het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft nu 95% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 95% van de atheneum- en 100% van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het derde tijdvak alsnog te slagen.

Vandaag kregen leerlingen van het Minkema College te horen of zij hun middelbareschooldiploma hebben gehaald. Voor een groot deel vond dit spannende telefoontje al plaats op woensdag 10 juni, maar aangezien leerlingen dit jaar hun examens konden spreiden over meerdere tijdvakken, waren er ook leerlingen die vandaag het verlossende woord hebben gekregen.

Diploma-uitreiking op school

Door de coronacrisis zijn het gala en de traditionele Laatste School Dag helaas niet doorgegaan. Om de examenleerlingen alsnog een mooi afscheid van hun middelbare school te geven, zal de diploma-uitreiking wel doorgaan. Arjan van der Wart, directeur onderwijs: “Vanavond en maandag zetten we de geslaagde havo- en vwo-leerlingen in het zonnetje. Op 12 en 13 juli krijgen onze geslaagde vmbo-leerlingen een bijzondere uitreiking op school. Uiteraard houden we daarbij rekening met de maatregelen, maar deze topprestatie na wederom een bizar schooljaar kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

Leerlingen kregen dit jaar de mogelijkheid om hun examens te spreiden over de verschillende tijdvakken. Ongeveer 80 leerlingen hebben hiervoor gekozen en hoorden dus vandaag of zij het felbegeerde diploma hadden behaald. De meerderheid besloot om alle vakken in het eerste tijdvak te doen en hoorde dus al op 10 juni of zij geslaagd waren of het tweede tijdvak konden gebruiken voor een herkansing. Van der Wart: “Het was fijn dat leerlingen in dit bijzondere examenjaar de keuze hadden, maar het maakte de examenperiode wel extra spannend en lang. Ik ben dan ook ontzettend trots op het doorzettingsvermogen van onze leerlingen.”

Twee unieke ‘stapeldiploma’s’

Een unicum dit jaar zijn twee leerlingen die vorig jaar hun VMBO-basisdiploma hebben behaald en vervolgens zijn doorgestroomd naar het examenjaar van VMBO-kader. Gerdine Jongeneel, afdelingsleider basis/kader: “Doordat we een brede school zijn van vmbo beroepsgericht tot gymnasium, kijken we altijd wat de doorgroeimogelijkheden zijn voor een leerling. De overstap van mavo naar havo gebeurt regelmatig (ook dit jaar weer twintig leerlingen), maar in twee jaar zowel een vmbo-basis áls een VMBO-kaderdiploma behalen is uniek!”

Leerling Anissa Aouam (VMBO-kader): “Ik wil heel graag de opleiding Fashion Designer bij ROC Hilversum volgen, maar dat is mbo niveau 4. Met mijn vmbo-basisdiploma had ik daar niet direct aan kunnen beginnen, maar door nog één extra jaar op het Minkema te blijven en mijn kaderdiploma te behalen, kan ik nu meteen starten bij mijn droomopleiding. Daar ben ik superblij mee!”

  1. MAVO TL
  2. LINSCHOTEN Britte van Liempt
  3. HAVO
  4. SNELREWAARD Matisse Boreel de Mauregnault
  5. MONTFOORT Isa Fiege; Desmond Hazeleger; Aimée Hoogvorst; Janne Jacobi; Anouk Kiens; Jet Verleun
  6. OUDEWATER Ole Nawijn; Menugan Pasupathy; Fiene van Roosmalen
  7. ATHENEUM
  8. LINSCHOTEN Anne-Fleur van den Engel; Yinko Groenewold; Eline Groenewold
  9. MONTFOORT Larissa Peek; Daniël Weijmans
Meer berichten