Waterlinieommetje
Waterlinieommetje Lyanne de Laat

Waterlinie in boekvorm

Algemeen

De Oude Hollandse Waterlinie heeft geschiedenis geschreven. Doordat de Nederlanders van toen in 1672 het rampjaar overleefde, maar ook onlangs. Er is namelijk een boek met 250 korte verhalen over de geschiedenis van deze militaire verdedigingslinie verschenen en een historische stripboek, Het Waterwapen. Deze boeken zijn te bestellen via de plaatselijke boekhandel en www.oudehollandsewaterlinie.nl.

Ga je er liever op uit: er is een fietstocht van deze linie die gaat van Muiden tot Gorinchem, er zijn vaartochten en ook waterlinieommetjes. Ook in de IJsselstreek. Je vindt deze korte wandelroutes in Oudewater, Montfoort, IJsselstein, maar ook in Woerden en Schoonhoven. Je wandelt dan langs locaties waar de spannende historie van deze linie nog op vele plekken zichtbaar is. In Vestingsteden van Goud zijn deze ommetjes gebundeld. Hierin is trouwens ook het waterliniepad Muiden-Gorinchem voor lange afstandswandelaars opgenomen.

Lyanne de Laat

Afbeelding
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 32 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00