pr

Sander Spruijt van restaurant De burgemeester ‘Chef van het jaar’

Elk jaar kent de gastronomische organisatie 'Proefschrift' (van The Wine & Food Association) awards toe aan de Nederlandse 'restaurantwereld'. Dat is dit jaar niet anders. Afgelopen week maakte 'Proefschrift' haar selectie bekend en vernam Sander Spruijt, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Burgemeester in Linschoten, dat hij de titel 'Chef van het jaar 2021' op zijn naam mag zetten.

Dat chef Sander Spruijt geen onbekende is in de culinaire wereld, staat vast. In 2013 nam hij samen met gastvrouw Anne Hövels Restaurant De Burgemeester over en in 2010 werden ze bekroond met hun eerste Michelinster. "Sander houdt van zijn vak en dat proef je!", stond er in de beoordeling. En "Op basis van veelal regionale en seizoensproducten creëert hij originele, zeer afwisselende gerechten met een subtiele balans, verfijning, smaakrijkdom en herkenbaarheid, zonder overbodige franje".

Door de coronapandemie reikte Proefschrift dit jaar minder awards uit dan gewoonlijk. De restaurants waren immers niet het hele jaar geopend en daarom telden, bij de toekenning van de prijzen, de ervaringen van de afgelopen drie jaar mee. Na een bizar jaar, waarin 'takeaway' de hoofdrol speelde, is deze erkenning dan ook leuk nieuws voor de chef en zijn team.

Informatie over Sander en 'De Burgemeester' is telefonisch te verkrijgen door te mailen naar info@deburgemeester.nl of te kijken op de site https://www.deburgemeester.nl. Informatie over 'Proefschrift' is te vinden op https://proefschrift.nl

Meer berichten