Cees Reichard

Geen tweede ambtstermijn voor burgemeester Cazemier

Burgemeester Roel Cazemier heeft aangegeven dat hij niet beschikbaar wil zijn voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Krimpenerwaard. In overleg met de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland heeft hij besloten in januari 2022 afscheid te nemen als burgemeester.

In april 2022 zou de ambtsperiode van burgemeester Cazemier officieel aflopen. Om nog voor de raadsverkiezingen van maart 2022 en het aantreden van een nieuw college een kroonbenoemde opvolger in Krimpenerwaard de gelegenheid te geven zich enigszins in te werken, neemt de burgemeester al in januari 2022 afscheid.

Cazemier geeft aan dat hij bij het aflopen van zijn eerste termijn van zes jaar bijna 63 jaar is. Hij vroeg zich af of hij nog voor een tweede termijn moest gaan. En dat wilde hij niet. Dus geen fulltime burgemeester meer, maar hij wil wel beschikbaar blijven als waarnemer.
Na zijn afscheid wil hij terug naar het noorden waar zijn familie vandaan komt.

De burgemeester heeft het presidium (de fractievoorzitters van de gemeenteraad) hierover geïnformeerd. "Maar voorlopig is het nog niet zo ver en hoop ik in de rest van het jaar op voortzetting van de heel fijne samenwerking met eenieder in onze mooie gemeente", aldus Roel Cazemier.

Meer berichten