Klassiek voor iedereen
Klassiek voor iedereen Mohamed Nohassi

Nieuwe ingangen tot de Passies van Bach

Algemeen

Of je er elk jaar opnieuw naar uitkijkt, of het voor de eerste keer eens wilt proberen: de Matthäus Passion van Bach is een van de meest indrukwekkende meesterwerken van de klassieke muziek.

Het Ars Musica Orkest en Kamerkoor gaat dit jaar, onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden, de bekende traditie in de periode voor Pasen opnieuw vormgeven. Als aanloop geven zij een serie van vier gratis livestream concerten, waarin de prachtige diversiteit van klassiek voor iedereen hoorbaar wordt. Daarna presenteren ze de mooiste selectie uit de Johannes en Matthäus Passion, samengesmeed tot een nieuw en verrassend geheel. En voor de nieuwsgierigen organiseren zij tevens twee interactieve masterclasses rond de passies.

Klassiek voor iedereen

Ars Musica: je reisgenoot in klassiek! Deze reis krijgt uitwerking in het programma 'Passie voor klassiek, wonderlijk veelzijdig'. Het mooie aan klassiek: er is zoveel schoonheid in zoveel verschillende vormen. Deze serie maakt je deelgenoot van de diversiteit, door toegankelijke programmering en toelichting. Alles wat je nodig hebt, zijn je ogen en oren. Bach is de rode draad en met plezier en afwisseling bouwen wordt de serie opgebouwd. Van Sweelinck tot Dvorák, van Mozart tot Stravinsky.

Passie voor detail, twee masterclasses

Duik samen met dirigent Patrick van der Linden dieper in de wereld van de Johannes en Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Na afloop kennen we het verschil tussen een aria en recitatief, begrijpen we waarom de Johannes anders klinkt dan de Matthäus, en weten we de functie van deze werken in Bachs tijd. Voor de beginner en gevorderde luisteraar, want er is ruime mogelijkheid om tijdens de masterclasses vragen te stellen.

Patricks keuze voor audio- en videomateriaal van Ars Musica laat de oren spitsen. Het verhaal en de composities worden op een nieuw niveau beleefd.

Passie voor Bach, de traditie opnieuw vormgegeven

Het passieverhaal verteld aan de hand van de mooiste selectie uit Bachs Johannes- en Matthäus Passie. We openen met het verrassende koraal van Ernst Wolf: Jesu, deine Passion. Het slotstuk van deze online-muziekreis brengt ons tot ieders eigen passieverhaal, overpeinzingen, verstilling, hoop en dankbaarheid.

  1. Passie voor klassiek | Gratis livestream concerten met het Ars Musica Orkest en Kamerkoor
  2. 6, 13 en 20 maart | 21.00 - 21.40 uur | Ars Musica YouTube kanaal

  3. Passie voor Bach | Ars Musica Orkest en Kamerkoor
  4. 27 maart | 21.00 - 22.15 uur

  5. Passie voor detail | Masterclass met chef-dirigent Patrick van der Linden
  6. 24 en 31 maart | 20.00 - 22.00 uur
  7. 24 Maart staat in het teken van de Matthäus Passion.
  8. 31 Maart gaat over de Johannes versus de Matthäus Passion.

  9. Tickets en meer informatie: www.arsmusica.nl
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 12 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 13 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 14 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 15 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 15 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 18 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 20 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 23 uur geleden