Sfeer proeven, proefjes doen en leerlingen ontmoeten met de Minkema mindmap
pr

Sfeer proeven, proefjes doen en leerlingen ontmoeten met de Minkema mindmap

Nu de Open Dagen niet door kunnen gaan in verband met de coronamaatregelen, organiseert het Minkema College een Online Open Week van 11 t/m 17 januari 2021. In deze week kunnen leerlingen aan de hand van een plattegrond - de Minkema MindMap - op online ontdekkingsreis door school en tóch sfeer proeven, proefjes doen en leerlingen ontmoeten.

De deuren van de lokalen blijven weliswaar gesloten, maar alle secties van het Minkema College hebben ervoor gezorgd dat hun vak toch goed voor het voetlicht wordt gebracht. Tijdens een normale Open Dag vinden groep 7&8-leerlingen het ontzettend leuk om bijvoorbeeld een proefje te doen bij scheikunde, Franse woordjes te lezen of even binnen te kijken bij de lokalen van de verschillende vakken. "Ondanks het feit dat alles online is, zijn we er toch in geslaagd de sfeer van school over te brengen en leerlingen ook dingen te laten ervaren, doen en meemaken", aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Dat dit even schakelen was, staat buiten kijf. Van der Wart: "Toen we enkele weken geleden met de andere scholen in de regio Woerden besloten dat de traditionele Open Dag niet door kon gaan, zijn we direct gaan brainstormen. Vorig jaar hebben we al een mooie interactieve VR-tour gemaakt dus we wilden de school nu op een heel andere manier presenteren."

Minkema MindMap

Deze brainstorm heeft geleid tot de Minkema MindMap, een plattegrond met daarop allerlei werelden die de leerlingen kunnen gaan ontdekken, zoals het Talenplaza, het Bètalab, de Techniekloods en het Leerlingenhonk. Door een QR-code te scannen bij de werelden, komen zij op de website bij allerlei activiteiten, zoals het nabootsen van de Alpen met een Mars en Snickers of een interactief spel waarbij de docenten geschiedenis moeten worden teruggehaald uit het verleden naar het nu. Ouders kunnen de MindMap gratis bestellen op de website en zo aan de keukentafel met hun kind aan de slag. De MindMap is geschikt voor elk advies: van vmbo-basis tot gymnasium.

Meet & Greets

Naast deze activiteiten voor leerlingen worden er ook Meet & Greets georganiseerd waarbij ouders vragen kunnen stellen aan bijvoorbeeld de schoolorthopedagoog, afdelingsleider of een mentor over specifieke onderwerpen zoals dyslexie, begeleiding of de visie van de school. "Natuurlijk hadden we veel liever de leerlingen en hun ouders op school ontvangen, maar we hopen met dit totale programma dat zij een goed beeld krijgen van de middelbare school en zo een keuze kunnen maken die bij hen past.”

Meer berichten