Afbeelding

Alleen, lekker op de bank

Algemeen

Ilse Menting uit Linschoten is 58 jaar en single.
Zij heeft twee dochters Nina en Eva.
Haar beroep is entertainer, officemanager en uitbaatster Dorpshuis De Vaart

Het is de laatste tijd een dooie boel in Dorpshuis de Vaart. Ilse mist het werk enorm. "Ik houd van mijn familie, van mezelf en vooral van de bezoekers van het dorpshuis".

Het afgelopen jaar was verre van succesvol en aangenaam met uitzondering van de zomer door het gezellige terras. Het gedoe rond de potentiële sloop van het dorpshuis, de sluiting vanwege corona en de discussie over de mogelijke heropening., hebben hun sporen wel achtergelaten. Ook de onzekerheid over de toekomst stemt haar nog niet vrolijk. "De steunbetuigingen vanuit de Linschotense bevolking waren hartverwarmend" zegt Ilse. "Iedereen, op een paar buurtbewoners na, gunt mij de leuke job als uitbater van het Dorpshuis de Vaart. Ik kom de zee van vrije tijd die ik de laatste tijd heb wel door, maar heropening van het Dorpshuis kan mij niet snel genoeg gaan. Weer lekker hard werken en gezelligheid".

Haar huis in Linschoten, waar ze met één van haar dochters woont, is nog nooit zo opgeruimd geweest en de binnendeuren zijn weer netjes geschilderd. "Het is gezellig ingericht en klopt helemaal. Een kerstboom komt er niet in. Die zette ik alleen in het dorpshuis op. Ik heb wel allerlei verlichte kerstfiguren voor de sfeer. Met de feestdagen blijf ik lekker thuis. Een bezoek aan de nachtmis zit er al jaren niet meer in. Dat was vroeger het hoogtepunt van Kerst in Brabant. Nu met de corona is het al helemaal geen optie. Ik blijf lekker thuis op de bank met mijn huispak aan, kijken naar zoetsappige films met lekkere hapjes op tafel. Dat is helemaal niet erg of zielig; het is juist heerlijk! Tweede Kerstdag vier ik met mijn kinderen en aanhang gezellig thuis in het mooie en warme Linschoten.

Ik hoop dat we begin volgend jaar de corona problemen achter ons kunnen laten, dat we weer snel bijeen kunnen komen in Dorpshuis de Vaart en dat er in de plannen voor de Vaart 2.0 weer plaats is voor een Dorpshuis waar iedereen welkom is voor een kopje koffie, spelletje, partijtje (pool-)biljart, dart, kaarten of gewoon een gezellig weerzien van vrienden en familie onder het genot van een hapje/drankje.

Siem van der Burg

Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 20 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 28 apr, 12:00
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00