Afbeelding
Marieke Langeslag

Voortgezet onderwijs regio Woerden organiseert open dagen online

Algemeen

Het Wellantcollege Montfoort, het Futura College, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen in januari niet op school maar volledig online te organiseren.

Normaliter bezoeken duizenden leerlingen (en hun ouders) uit het basisonderwijs in januari de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs in de regio. Mede op grond van de open dag bepalen de leerlingen hun schoolkeuze. Door de coronamaatregelen is de kans echter zeer klein dat scholen in het nieuwe kalenderjaar grote groepen mensen in hun school mogen ontvangen. "We hebben daarom in goed overleg met alle scholen in de regio afgesproken om géén open dagen in het schoolgebouw te organiseren, maar uit te wijken naar online activiteiten", aldus Cor van Dalen, bestuurder van het Kalsbeek College. Enige uitzondering hierop is mogelijk het Futura College. "Gezien de specifieke aard van het praktijkonderwijs is fysieke kennismaking wenselijk. Daarom onderzoeken we of er maatwerk mogelijk is voor aanstaande praktijkschoolleerlingen", zegt André Dokman, bestuurder van het Futura College. "We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat we de toekomstige leerlingen met ouders niet op onze open dagen kunnen ontvangen", zegt Wilma van Roomen, bestuurder Wellantcollege Montfoort. Dit neemt echter niet weg dat de scholen van alles gaan doen om basisschoolleerlingen alsnog op een leuke manier te laten kennismaken. Mark de Haas, bestuurder Minkema College: "Ook online kun je op creatieve wijze je school introduceren. Uiteraard kun je met presentaties en filmpjes veel vertellen en laten zien, maar elke school zal proberen om ook écht de sfeer en het 'gevoel' van de eigen school goed over te brengen."

Jaarlijks stemmen de middelbare scholen in de regio hun open dagen op elkaar af en dat gebeurt ook voor de online activiteiten die georganiseerd gaan worden: het Minkema College introduceert de school in de week van 11 januari, vervolgens zijn het Futura College en het Kalsbeek College aan de beurt (week van 18 januari) en het Wellantcollege Montfoort sluit af in de week van 25 januari. De exacte invulling van deze online activiteiten maken de scholen de komende weken bekend op hun website en social kanalen. Mocht de situatie in januari toch meer coronaproof zijn, dan gaan de scholen opnieuw met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van fysieke open dagen.

Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 1 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 3 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 20 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 21 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 22 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00