<p>Eerste werd Leo Verlaan 5330 gram<br>Tweede werd Nicolien Doorenbos 5150 gram<br>Derde werd Jos van der Vlist 4450 gram</p>

Eerste werd Leo Verlaan 5330 gram
Tweede werd Nicolien Doorenbos 5150 gram
Derde werd Jos van der Vlist 4450 gram

(Emmy van Harskamp)

Wie kweekt de zwaarste?

Afgelopen zaterdag 5 september vierde volkstuinvereniging de Belt in Haastrecht de jaarlijkse afsluiting van het seizoen met het wegen van de zwaarste courgette.

Voorafgaand aan de wedstrijd gonsde het de laatste maand al van de verhalen. Het gerucht ging dat een tuinder zijn wedstrijdcourgette verstopt had en een kleinere voor aan het pad geplaatst had om andere tuinders om de tuin te leiden. Een andere tuinder vertelde dat hij het dit jaar niet ging worden, vanwege knaagdieren die enig gewicht van zijn courgette hadden afgeknabbeld.

Op deze mooie zaterdagmiddag waren ongeveer 35 tuinders aanwezig, ook zonder inzending. Al met al werd het een spannende, maar zeker ook een gezellige wedstrijd. Veel tuinders hadden hun bijdrage geleverd door van hun oogst allerlei heerlijkheden te bakken, zoals courgettekoekjes, courgettebrood, courgettecake en voor de afwisseling een appel- en worteltaart.

Tijdens het juryberaad luisterden de aanwezigen naar een verhaal van Stella Speksnijder over pompoenen.

Uiteindelijk waren er drie zware winnaars, waarvan na enkele jaren van afwezigheid eindelijk weer een vrouw in de top drie staat.

Eerste werd Leo Verlaan 5330 gram

Tweede werd Nicolien Doorenbos 5150 gram

Derde werd Jos van der Vlist 4450 gram

De prijswinnaars kregen een tekening en een bordje om ter herinnering op hun tuinhek te spijkeren: Winnaar Courgettewedstrijd 2020. Voor de nummers 4 tot en met 15 was er een medaille.

Meer berichten