Afbeelding
pr

Sound of Music uitgesteld

Algemeen

Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten de productie van 'The Sound of Music' voor onbepaalde tijd uit te stellen" zeggen voorzitter Ton Mastwijk en bestuurslid Annemieke Rutges-Klijn van Treatief. "Heel vervelend maar het kon niet anders. We zouden eerst in maart beginnen voor voorstellingen in december 2020. Later dachten we dat we in september wel zouden kunnen beginnen, om in het voorjaar van 2021 te pieken. Maar het is onverantwoord. Dus moesten we helaas het besluit nemen om uit te stellen ".

Ze haasten zich daarna om te stellen dat 'uitstel' zeker geen 'afstel' wordt. 'The Sound of Music' komt er zeker. Ook al gaat het nog een of twee jaar duren...... het zal er zeker van komen. Op dit moment is het gezondheids- en ook het financiële risico te groot. We willen er een feest van kunnen maken voor spelers, organisatoren en vooral voor de toeschouwers. Dat gaat gewoon niet met de huidige Coronaregels. Samen repeteren en gezellig na afloop van een repetitie samen zijn, is op dat moment onmogelijk. Er is geen peil op te trekken wanneer dat weer wel kan.

Alle sponsoren, spelers, begeleiders, vrijwilligers en nu dus ook potentiële gasten zijn op de hoogte gebracht. "We hopen dat de sponsoren hun bijdragen bij ons parkeren. Een aantal heeft dat al toegezegd. Zodra we de draad weer oppakken hebben we op het financiële vlak alvast een vliegende start. Heel veel spelers hebben aangegeven dat ze het vervelend vinden, het begrijpen, maar zeker weer mee doen als we weer beginnen. We zijn van plan te zijner tijd opnieuw audities te houden. Al was het maar om te kijken of we meer mannelijke spelers kunnen aantrekken, eventuele afvallers vervangen of aanpassingen in de cast moeten doen vanwege de leeftijden van de jeugdige spelers. We gaan er alles aan doen om de spelers die de toezegging hadden dat ze mee mochten doen in de uitgestelde productie een rol toe te wijzen".

"Het is vervelend dat het zo loopt voor alle betrokkenen. Het is helaas niet anders. De steun die we van alle kanten ontvangen en de toezeggingen van alle betrokkenen om weer te helpen en mee te doen zodra het weer kan, zorgt dat we er alle vertrouwen in hebben dat het er zeker van gaat komen. We weten alleen nog niet wanneer. We houden de ontwikkelingen in de gaten en iedereen op de hoogte".

Siem van der Burg

Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 1 uur geleden
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 3 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 6 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 20 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 21 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 22 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug gisteren
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 24 apr, 12:00