Afbeelding
pr

Geen windturbines in het Groene Hart van Zuid-Holland

Algemeen

Provinciale Staten in Zuid-Holland hebben besloten dat de opwekking van elektriciteit in kwetsbare landschappen niet mag plaatsvinden met grote windmolens. Het Groene Hart, dat wil dus zeggen het Zuid-Hollandse deel, behoort tot die 'verboden gebieden'.

Daarmee heeft de provincie Zuid-Holland een ingrijpende koerswijziging ingezet. Gemeenten hadden juist ruimere mogelijkheden voor windparken verwacht, vooral langs snelwegen en spoorlijnen (N11, A12 en A4). Er lagen al flink wat 'zoekgebieden' waar turbines konden komen. De voorzitter van de Regionale Energiestrategie Midden-Holland vindt dat een 'onaangename verrassing'. In het regionale samenwerkingsverband zitten acht coöperaties uit onder meer Waddinxveen, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Zuidplas, die hun model doorkruist zien door het provinciebestuur. De Zuid-Hollandse gemeentes vrezen verder onder meer, dat ze door niet aan hun energieverplichtingen te kunnen voldoen straks minder zullen mogen bouwen.

Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 12 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 14 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 16 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 17 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00