Afbeelding
Foto: Berthilde Oskam-Smit

Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen

Algemeen

Het Sisters Event ‘Amazing Grace’ trok op vrijdagavond 9 februari een volle zaal in buurthuis De Triangel in Polsbroekerdam. De christelijke spreekster Nieske Selles-ten Brinke nam ruim tachtig vrouwen mee door haar nieuwe veertigdagenboek ‘Kostbaar bloed’. Via een WhatsAppgroep gaan de vrouwen het boek samen lezen in de veertig dagen op weg naar Pasen.

In ‘Kostbaar bloed’ staan bijbelverhalen centraal die verwijzen naar de dood en wederopstanding van Jezus op Goede Vrijdag en Pasen. Dat daar zoveel details over in de Bijbel geschreven staan, ontdekte Nieske Selles-ten Brinke toen ze in een jaar tijd de hele Bijbel doorlas.

Gered door het bloed van Jezus

Tijdens het event in De Triangel, georganiseerd door Sisters Benschop, nam Nieske de vrouwen mee op een reis door de Bijbel. “Zelfs in het Oude Testament wijzen de verhalen al op het offer dat Jezus op Goede Vrijdag voor ons bracht”, vertelt ze. “Denk aan Abraham die de opdracht kreeg zijn zoon Izak te offeren. God stuurde een lam, zodat Izak werd gered. Maar ook aan het bloed aan de deurpost van de Israëlieten in Egypte. Had je het bloed aan je deurpost, dan bleef je gespaard. Zo is het ook met het bloed van Jezus. Door Zijn offer zijn wij gered. Dat is een geweldige genade.”

Stoomcursus handletteren

Het tweede gedeelte van de avond stond in het teken van gezelligheid met een tikkeltje creativiteit. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de deelneemsters een stoomcursus handletteren van Margreet Zijderlaan uit Benschop. Na een heldere uitleg over schreefletters, stippels, streepjes en doodles kon eenieder aan de slag om een eigen notitieboekje te voorzien van een mooie voorkant.

De avond werd opgeluisterd door prachtige liederen, gezongen door de Benschopse zangeres Simara van der Vlist onder begeleiding van pianist Kees de Bruin. Het lied ‘Daar is kracht in het bloed van het Lam’ werd door alle vrouwen uit volle borst meegezongen.

Samen lezen

Vanaf 14 februari - het begin van de Veertigdagentijd - gaan de vrouwen in veertig dagen samen het boek ‘Kostbaar bloed’ lezen, via een speciale WhatsApp-groep. Nieske Selles stuurt iedere ochtend een bericht in de groep, passend bij het thema van die dag in het veertigdagenboek. “In deze appgroep kunnen bij het lezen van de dagteksten gedachten worden gedeeld die bij je opkomen die je graag wilt delen met de andere vrouwen”, aldus Lijdi Hoogenboom, een van de inititiatiefneemsters van Sisters Benschop.

Naar elkaar omzien

Meer verbinding tussen vrouwen in het dorp, elkaar bemoedigen en samen zoeken naar verdieping in het christelijk geloof. Dat was de gezamenlijke droom van Lijdi Hoogenboom, Dianne Lodewijks en Simara van der Vlist, de initiatiefneemsters achter Sisters Benschop. Lijdi: “We hebben elkaar als ‘sisters’ - zussen van Gods gezin - hard nodig. Het is belangrijk dat we om elkaar heen staan en dat we mooie, maar ook verdrietige momenten durven te delen.”

Het volgende Sisters Event is op zaterdag 13 april. Vrouwen kunnen dan genieten van de nieuwe show ‘Verkeerd verbonden’ van Op en Top Vrouw in het Dorpshuis te Benschop.
Meer info over Sisters Benschop is te vinden op instagram.com/sisters_benschop. Contact opnemen kan via info@sistersbenschop.nl

De tekst is geschreven door Tineke van der Stok, de foto’s zijn gemaakt door Berthilde Oskam-Smit, beiden gemeentelid van de Hervormde Gemeente Benschop.

Afbeelding
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00