De Jeugdbrandweer Linschoten kreeg een cheque uitgereikt van Lions.
De Jeugdbrandweer Linschoten kreeg een cheque uitgereikt van Lions. Foto: Hanneke Stoof

Een cheque voor de jeugdbrandweer Linschoten

Algemeen

Maandagavond 19.00 uur. De jeugdbrandweer druppelt de kazerne in Linschoten binnen. Met recht druppelen, want het is een regenachtige avond. Het blijft vanavond bij acht van de elf leden. “Er zijn er een paar verhinderd”, vertelt Jeroen de Wit, één van de leiders van de Jeugdbrandweer. De jonge brandweerlieden trekken hun outfits aan want ze gaan op oefening bij Van Eijk.

“De jeugd wordt getraind en doet mee aan wedstrijden”, aldus Jeroen de Wit. Ook Jeroen is ooit begonnen als jeugdlid. “De jeugd heeft allemaal ouders die lid zijn van de vrijwillige brandweer en ze zijn in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar.” Het brandweerbloed zit kennelijk in hun aderen.

De bediening en de afwas

Dan komen Fred Zwinkels, Frank Ruyter de Wildt en Lisette Den Oudsten-Baas van de Lions ‘t Stigt de kazerne binnen met een cheque voor de jeugdbrandweer. Medio november 2022 is er door de Lions ‘t Stigt een mosselavond georganiseerd in de brandweerkazerne. De bediening en de afwas was in handen van de jeugdbrandweer, bijgestaan door de Lions. Het batig saldo is verdeeld over goede doelen, waarvan de jeugdbrandweer er één is.

Nieuwe T-shirts en truien

Deze avond werd een cheque van 450 euro uitgereikt door Lisette Den Oudsten-Baas aan de bevelhebber van de jeugdbrandweer, Jens van Eijk. Op de vraag of er al een bestemming is voor dat geld vertelt Jeroen de Wit dat dit vermoedelijk gebruikt gaat worden voor nieuwe T-shirts en truien voor de jeugd.

Hanneke Stoof

Het team van de Jeugdbrandweer was bijna helemaal paraat op drie na.
Afbeelding
Boomband spijkeren 2 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 4 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 7 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 21 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 23 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia gisteren
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 27 mrt, 14:00
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 27 mrt, 11:00