Afbeelding

Bestemmingsplan Westerwal vastgesteld

Algemeen

Ook een ander dossier, bijna net zo lang slepend als het zwembad, werd in de raadsvergadering van 22 februari voorlopig afgesloten. En dat betrof het bestemmingsplan Westerwal. Eind jaren ‘80 werd de grond onder de voormalige veekoekenfabriek van Brinkers, die van Six mengvoeders en van de machinefabriek door toenmalig wethouder Treur ondergebracht in een publiek-private overeenkomst met projectontwikkelaar Heilijgers. Daarna volgden jaren van eindeloze procedures om ook de machinefabriek weg te krijgen, teneinde het terrein in zijn geheel te kunnen ontwikkelen.

De machinefabriek heeft recent te kennen gegeven wel te willen vertrekken. Daarvoor had Heilijgers de grond doorverkocht aan een andere projectontwikkelaar en aan de voorwaarden van die PPO is die nieuwe projectontwikkelaar niet meer gebonden. (Er stond o.a. een flinke inspanningsverplichting in voor sociale woningbouw (red)). Het bestemmingplan is klaar en eigenlijk is er alleen nog onenigheid met de bewoners van de weg Westerwal (te smal om als invalsweg te dienen voor de nieuwe wijk) en de Westkade over parkeerplaatsen. En over het ‘peper- en zoutstel’ dat de poort moet worden tegenover de Zwier Regelinkstraat. Dat leidde tot een drietal moties: één van VVDenD66 en CU/SGP (evalueren hoe de verkeerssituatie is een half jaar na het afsluiten van het project Westerwal, motie aangenomen), een van de Onafhankelijken (bij de uitwerking van het bestemmingsplan uitgaan van een ‘harde knip’, dat wil zeggen een onbeweegbare afsluiting aan het einde van de Westerwal en een jaar na afsluiting van het plan evalueren, ook aangenomen), een amendement van het CDA om geen harde knip te maken, maar een calamiteitendoorgang (niet aangenomen) en nog een motie van de Onafhankelijken over tijdelijke voorzieningen tijdens de realisatie van het plan. Die werd ook aangenomen.

Plan Westkade

De bespreking is het gevolg van een burenruzie in Hekendorp, die daar voor veel beroering heeft gezorgd, waarover vorige week uitvoerig is bericht. CDA en Wakkere Geelbuik wilden het plan van de agenda halen, maar nadat na nog weer een bespreking van een uur werd vastgesteld dat de betrokken partijen lijnrecht tegenover elkaar blijven staan werd toch maar besloten om het plan vast te stellen en de uitkomst aan een met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid volgende rechtsgang over te laten. Met 14 stemmen voor en 1 stem tegen.

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 1 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 18 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 21 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 23 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma gisteren
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00