Afbeelding

Linschoten - Alphense Boys 3-0

Algemeen

Op het instructiebord stond het dikgedrukt en onderstreept: de punten vandaag tegen Alphense Boys zijn heilig. De rode lantaarndrager uit Alphen a/d Rijn werd uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De thuisploeg speelde bij vlagen uitstekend voetbal en pakte drie zeer belangrijke punten.

In de beginfase van de wedstrijd sputterde Alphense Boys nog wel wat tegen, maar de ploeg bleek aanvallend onmachtig. Ondanks de hevige wind in de rug moest Linschoten-goalie Maikel Paling slechts tweemaal op schoten van afstand redding brengen. De roodwitten kregen steeds meer rust in hun opbouw en begonnen de eerste kansen te creëren. Het was uiteindelijk Vahid Demirbas die een prachtige steekpass van aanvoerder Isa Kurt afrondde: 1-0. Nog voor het rustsignaal klonk, werd de marge verdubbeld. De bal ging bij de middenlijn over de zijlijn, Linschoten pakte snel de bal en gooide in. De organisatie van Alphense Boys was ver te zoeken en de aanval kwam via enkele schijven aan de rechterkant uit bij Tom Mooij. Hij drukte af, maar zag zijn schot via de paal terug in het veld komen. Vahid Demirbas stond precies op de goede plek en kon hem in het lege doel schuiven; 2-0.

De ruststand had zomaar nog comfortabeler kunnen zijn toen Vincent van Eijk in kansrijke positie de bal passte naar Jordi de Vormer. Een Alphense teen voorkwam dat deze bal aankwam, maar ondanks dat de wind als extra tegenstander fungeerde, was Linschoten heer en meester in het grootste gedeelte van het eerste bedrijf. Na de hervatting was het ook de ploeg van trainer Pieter Ooms die de klok sloeg. Vroeg druk zetten op de opbouw van de Alphenaren legde geen windeieren en de bezoekers staken nog maar sporadisch de middenlijn over. Het was Tom Mooij die tot tweemaal toe etaleerde dat hij een hard schot in de benen heeft. Zijn eerste poging was een vrije trap van 25 meter die ternauwernood door de doelman overgetikt kon worden. Zes minuten later volleerde hij met buitenkantvoet het speeltuig in de verre hoek achter de verbouwereerde doelman; 3-0. In de slotfase had Linschoten nog uit moeten lopen naar een grotere eindstand, maar Vincent van Eijk, Sam da Cruz en Vahid Demirbas misten hun mogelijkheden. Dat Linschoten zonder tegentreffer van het veld stapte, was in de laatste minuut te danken aan Nick de Langen. De onverzettelijke linksback kwam als winnaar uit de strijd in een ondertalsituatie door zich met zijn hele lijf voor de bal te gooien.

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 12 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 13 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 18 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 20 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 21 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00