<p pstyle="BODY">Gemeentewapen Krimpenerwaard.</p>

Gemeentewapen Krimpenerwaard.

(pr)

De Krimpenerwaard heeft een officiële vlag

Mevrouw H. Rikkoert wint de ontwerpwedstrijd

De gemeenteraad heeft woensdagavond 22 december 2021 de officiële vlag voor de gemeente Krimpenerwaard vastgesteld. Een van de eisen van de Hoge Raad van Adel is dat de vlag gebaseerd moet zijn op het Gemeentewapen en dat is gelukt!

Betekenis symbolen in de vlag Krimpenerwaard

De meest markante en toepasbare symbolen zijn de leeuw uit het eerste kwartier van het wapen van Schoonhoven, het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de eerdergenoemde drie ‘wassenaars’ (halve manen) van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk).

De vlag kan worden opgenomen in het officiële, Nederlandse vlaggenregister en kan door alle inwoners besteld worden bij de Vlaggenclub in Moordrecht. Inwoners van de Krimpenerwaard mogen zelf bepalen wanneer ze deze vlag uit willen hangen. Bij de gemeentekantoren zal - als de gelegenheid zich ertoe leent - de officiële vlag van de Krimpenerwaard uithangen.

Ontwerpen

23 inwoners uit de Krimpenerwaard deden mee aan de ontwerpwedstrijd. Prachtige, kleurrijke ontwerpen, maar helaas voldeden maar een paar ontwerpen aan de hoge eisen die de HRvA stelt aan een officiële gemeentevlag. Een jury onder leiding van oud-burgmeester Th. Bakkers kon zich vanwege coronamaatregelen, pas zomer 2021 over de mooie en moeilijke klus buigen. De jury bestond verder uit een vertegenwoordiger van de Stichting Cultuurhistorisch Overleg Krimpenerwaard, de Vakschool, Ondernemerskring Krimpenerwaard en Krimpenerwaard partners.

Meer berichten