Afbeelding

Subsidie voor projectplan voor het de Geusplein en Linschoten Zuid

Algemeen

In juli 2021 heeft de gemeente Montfoort bij de provincie Utrecht een aanvraag ingediend voor een subsidie voor het project ‘Projectplan Externe deskundigheid Burgemeester de Geusplein en Linschoten Zuid.’ Montfoort diende deze aanvraag in omdat de provincie een ‘Uitvoeringsverordening subsidie Versnelling woningbouw provincie Utrecht 2021-2024’ kent.

De provincie heeft een subsidie van 112.320 euro toegekend. Montfoort kan de subsidie gebruiken om de activiteiten te betalen waarvoor de subsidie is aangevraagd.

Tot juli 2022 kan de gemeente met deze subsidie externe capaciteit Inzetten voor de (concrete) planontwikkeling van het gebied Burgemeester de Geusplein en Linschoten Zuid. Bij elkaar leiden deze beide ontwikkelingsgebieden tot de nieuwbouw van ruim honderd woningen, waarvan een deel in het betaalbare segment.

Wethouder Ivo ten Hagen: “Goed nieuws natuurlijk dat we de ontwikkeling van het Burgemeester de Geusplein en Linschoten Zuid met deze subsidieverlening nog voortvarender ter hand kunnen nemen. Een mooie opsteker ook voor de voortgang van het project De Vaart, dat onderdeel is van het De Geusplein. Met deze subsidie kunnen we de komende periode grote stappen zetten. En daarmee invulling geven aan de doelstellingen uit onze woonvisie. Ook in Linschoten is de behoefte aan betaalbare woningen groot en met deze financiële injectie komen die woningen weer een stapje dichterbij.”

Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 7 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 8 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00