Pieter Paans zal met hart en ziel er voor de inwoners zijn.
Pieter Paans zal met hart en ziel er voor de inwoners zijn. pr

Gemeente Krimpenerwaard draagt Pieter Paans voor als nieuwe burgemeester

Algemeen

Energieke kandidaat met een gedreven uitstraling en humor

Pascal van der Hek, voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft op woensdag in een extra raadsvergadering bekend gemaakt dat Pieter Paans uit Numansdorp voorgedragen wordt als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. De raad stemt hiermee in. Zij is van mening dat hij de juiste persoon is om de opgaven voor de nieuwe gemeente de komende jaren ter hand te nemen.

De heer Paans wordt via de commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zalen en Koninkrijksrelaties. Vervolgens doet de Ministerraad een voordracht tot benoeming aan Koning Willem-Alexander. Het is een goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij wordt gevolgd. Vervolgens zal de heer Paans op donderdag 20 januari in het gemeentehuis van Lekkerkerk worden geïnstalleerd. Hij volgt dan burgemeester Roel Cazemier op die eerder dit jaar aankondigde zijn functie neer te leggen.

Wethouder/locoburgemeester

Sinds 2014 is de heer Paans werkzaam als wethouder/locoburgemeester, eerst in de gemeente Cromstrijen en vanaf 2018 in de gemeente Papendrecht. Hij heeft brede ervaring met regionaal (net)werken op het sociaal domein, werk, inkomen en economie. Voor zijn wethouderschap werkte hij in het (internationale) bedrijfsleven als accountmanager. Naast zijn werk vervult Paans diverse taken binnen de kerkelijke gemeente Numansdorp. De heer Paans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Stevige kandidaat

Van der Hek zei dat er in de afgelopen maanden hard gewerkt is om de opvolger van burgemeester Roel Cazemier te vinden. “We hebben gezocht naar de beste burgemeester voor de Krimpenerwaard. Als commissie hebben we onze voorkeur uitgesproken voor de CDA’er Pieter Paans.”

We hebben hem leren kennen als een stevige kandidaat die zich zelfverzekerd en met humor weet te presenteren. Hij is energiek en heeft een gedreven uitstraling. Hij heeft oprechte belangstelling voor ‘de mens’ en is benaderbaar. De heer Paans staat als bestuurder. Zijn dynamische uitstraling brengt de Krimpenerwaard verder. Met zijn empathie weet hij verbinding met de inwoners te maken.”

Dankbaar

Na de bekendmaking van de voordracht werd de heer Paans aan de raad voorgesteld. Hij is heel dankbaar dat hij als burgemeester voorgedragen wordt en dat men vertrouwen in hem heeft. “Met hart en ziel zal ik er zijn voor de inwoners. Ik ga er 100% voor. Mijn eerste uitdaging zal zijn om elkaar goed te leren kenen. Dit geldt voor college, raad en zeker de bevolking.”

Hij dankte veel mensen om hem heen, in het bijzonder zijn vrouw Carin. Tevens is hij van mening dat dit niet allemaal zonder de onmisbare zegen van God kan.

Vervolgens wensten alle fractievoorzitters hem veel geluk in zijn nieuwe functie.

Cees Reichard

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00