Zo'n dertig toehoorders kwamen af op de gezondheidsavond, georganiseerd door Ada Sluijs.
Zo'n dertig toehoorders kwamen af op de gezondheidsavond, georganiseerd door Ada Sluijs. Sjoukje Dijkstra

Gezondheidsavond in De Rank in Montfoort in teken van magnesium

Algemeen

Zo’n 25 mensen waren afgelopen donderdagavond in De Rank in Montfoort om meer te leren over hun gezondheid. En hoe ze magnesium kunnen gebruiken om hun gezondheid te verbeteren. De avond begon om 19.15 uur met een kopje koffie en thee. Rond half 8 opende initiatiefnemer van de avond, Ada Sluijs (van Attent Massage) de avond met een inleidend woordje. Zij gaf daarbij de genodigden de gelegenheid om zichzelf voor te stellen, en te vertellen waarom ze naar de bijeenkomst waren gekomen.

De redenen waarom mensen deze avond bezochten liepen uiteen: Zo waren er collega masseurs en therapeuten, maar ook magnesium gebruikers die meer wilden leren over de toepassing van magnesium. Ook waren er klanten van Ada, die erover hadden gehoord, en daarom nieuwsgierig waren geworden naar de effecten van magnesium. Na het voorstelrondje beet orthomoleculair geneeskundige Jack van Dijk het spits af, met een presentatie over hoe natuurlijke voeding kan bijdragen aan genezing van veel moderne Westerse kwalen. Daar werd door toehoorders vol interesse naar geluisterd, en mensen wilden er graag meer over weten. Na zijn presentatie konden mensen zelf met een magnesium voetenbadje de werking van magnesium ervaren. Ada lichtte ondertussen toe welke producten zij had meegenomen, en waar de producten toe dienen. Grace van Tongeren en Yolande Bourgeois genoten ondertussen van een voetenbadje. Grace, de partner van Jack van Dijk, was deze avond meegekomen. Ook omdat ze persoonlijk veel interesse had in de workshops van Ada. Ze vond de avond erg geslaagd, en het voetenbadje weldadig. Bezoekers van de avond gingen uiteindelijk goed geïnformeerd en met een goodiebag weer naar huis. En Ada was tevreden: “Een geslaagde avond.” Haar missie was geslaagd: “Mensen vertellen over de gezondheidseffecten van magnesium! De meeste mensen hebben een tekort. Hoe meer mensen weten hoe goed het voor je is, hoe beter.”

Sjoukje Dijkstra

Ook Jack van Dijk onderstreepte het belang van magnesium voor de gezondheid.
Grace van Tongeren en Jolanda Bourgeois genoten van een weldadig magnesium voetenbadje.
Ada gaf toelichting bij de producten die ze had meegenomen.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 15 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 17 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 22 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00