Onthulling van de leenauto door Robin Jongerius (namens autobedrijf Jongerius), Casper Schrijver (de man van het idee), Ivo ten Hagen (wethouder) en verstopt achter de auto Arie Belo (voorzitter van de ondernemersvereniging).
Onthulling van de leenauto door Robin Jongerius (namens autobedrijf Jongerius), Casper Schrijver (de man van het idee), Ivo ten Hagen (wethouder) en verstopt achter de auto Arie Belo (voorzitter van de ondernemersvereniging). Siem van der Burg

Elektrische deelauto voor Linschotenaren

Algemeen

Na bijna een jaar van idee naar realiteit is het zover. Linschotenaren hebben een unieke elektrische leenauto tot hun beschikking. De ondernemersvereniging realiseerde het project in samenwerking met autobedrijf Hans Jongerius uit Woerden. Vrijdagmiddag 24 september werd de auto onthuld.

Enkele jaren geleden werd de ondernemersvereniging Linschoten opgericht. Daardoor kon er aanspraak gemaakt worden op geld uit het ondernemersfonds en konden er plannen worden gesmeed voor projecten die de ondernemers in Linschoten ten goede zouden komen. De elektrische leenauto was een van de eerste ideeën. Linschotenaar Casper Schrijver kwam ermee op de proppen. Er moest heel wat geregeld worden voor het zover was. De gemeente Montfoort verleende de vergunning en heeft een parkeerplaats aangelegd op een hoek van de Laan van Overvliet, ter hoogte van het fietspad richting de Korte Linschoten Oostzijde. De ondernemersvereniging heeft de laadpaal geregeld en ondernemer Arie Belo de stroom via de zonnepanelen op zijn bedrijf. De auto werd geleverd door autobedrijf Hans Jongerius en wordt door hen geleasd.

De initiatiefnemers zien het beschikbaar stellen van de elektrische Renault ZOE als een ‘pilot’. “De tijd zal leren of het een rendabel initiatief is”, zegt Robin Jongerius. “Dat hangt af van de interesse en de manier waarop de auto gebruikt gaat worden. We hebben vanaf het begin de intentie gehad om de auto niet alleen ter beschikking te stellen van bedrijven maar ook voor particulieren. Als je af en toe maar een (tweede) auto nodig hebt, is het huren van deze leenauto erg interessant. Een auto in privébezit die weinig gebruikt wordt, resulteert vaak in hele dure kilometers. We hopen dat het een succes wordt en dat we snel meer elektrische leenauto’s in kunnen zetten. Als we er een rendabele ‘business’ van kunnen maken dragen we bij aan het meer duurzaam gebruik van de auto en bieden we onze klanten een goedkope oplossing voor ‘af en toe een ritje’.

De elektrische auto mag door alle Linschotenaren met een rijbewijs ‘geleend’ worden. Dat kan door een app te downloaden en daarin eenmalig het rijbewijs te ‘uploaden’. De auto is met de app zonder sleutel te ontgrendelen en te starten. Er kan maximaal vierhonderd kilometer mee gereden worden voordat de auto weer aan de laadpaal moet. Zodra de auto wordt teruggezet en aan de laadpaal hangt, volgt de afrekening via Ideal. De kosten bedragen 3,95 euro per uur plus 0,30 euro per gereden kilometer.

Meer informatie over de leenauto en de manier waarop die gereserveerd en gebruikt kan worden is te vinden op de facebookpagina van de Ondernemersvereniging Linschoten. De noodzakelijke app kan gedownload worden via https://bo.wego.app/#/signup/deelautolinschoten

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 5 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 7 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 10 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 12 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 14 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00