Emmy van Harskamp

Proeverij uitverkocht

Net op het moment dat de organisatie het bordje uitverkocht op de ingang wilde hangen droogde de bezoekersstroom op. Met 750 mensen was het Concordiaplein helemaal gevuld. Dat merkten ook de standhouders. Die waren aan het eind van de avond ook bijna allemaal uitverkocht.

Ondanks de coronamaatregelen, zoals een verplichte check bij de toegang, kwam het publiek in grote getale naar de nieuwe locatie op het Concordiaterrein. Daar was het de hele avond zeer sfeervol met op de achtergrond het prachtige theater. Bezoekers waren blij er weer een keer op uit te kunnen en dat was te merken. Binnen een half uur na de opening waren de eerste honderd mensen binnen en ontstond voor de eerste kramen al een rij. Want voor voedsel dat ter plaatse wordt bereid moet je nu eenmaal even geduld hebben.

Door het grote aantal bezoekers was een aantal restaurants al na twee uur uitverkocht en moest een deel van de kramen gesloten worden. Gelukkig was er voldoende aanbod en kon iedereen toch een heerlijke maaltijd samenstellen. Rond 21.00 uur waren er zelfs de maximaal toegestane 750 bezoekers en moest het bordje vol op de ingang. Gelukkig hielden daarna de ingaande en uitgaande stroom elkaar in evenwicht.

De band Drie Vierkante Meter zorgde voor perfect passende achtergrondmuziek en bracht de stemming er verder in. Ondertussen merkte je dat iedereen weer blij was om na een lange corona periode elkaar weer eens te treffen. Oude bekenden werden begroet en onder het genot van een goed glas wijn of een biertje werd er aan de biertafels heerlijk bijgepraat. De organisatie kijkt daarom zeer tevreden terug op een ongekend succesvolle en drukke Proeverij en gaat deze aflevering volgend jaar zeker een vervolg geven op het Concordiaplein.

Rens Vreeswijk Nederlands Kampioen Kaasrollen

De jonge Haastrechtenaar Rens Vreeswijk heeft zaterdag het Nederlands kampioenschap Kaasrollen in Haastrecht gewonnen. In de finale wist hij tot twee keer toe de meeste punten te gooien en dat leverde hem een voorsprong op die niet meer in te halen was. Hij was daarmee de beste van 33 deelnemers aan dit kampioenschap. Ook dit jaar afkomstig uit de wijde omgeving met werpers uit Gouda, Montfoort, Stolwijk, Boskoop en Bodegraven. Als prijs kreeg hij een kaasplank met verschillende producten uit de boerderijwinkel van kaasboerderij De Twee Hoeven.

Meer berichten