Gerard van Hooff

Ook oorkonde voor Aad van de Sande

Nu de beperkingen ten gevolge van de coronacrisis lijken te verdwijnen, lijkt de KNVB te ontwaken. Ambassadeurs van de voetbalbond hebben het druk met het verlenen van onderscheidingen en het uitreiken van oorkondes.

Was het vorige week de beurt van de Montfoortse arbiter Lekatompessy, nu stond de heer Christiaans, vertegenwoordiger van de regio Alphen, Woerden en Gouda, in Hekendorp aan de deur bij de 72-jarige Aad van de Sande. Hij ontving een oorkonde voor bijna 35 jaar trouwe dienst bij de voetbalbond. Net als de heer Lekatompessy is Aad van de Sande nog steeds actief op de groene mat. In het bijzonder bij de leeftijdsgroep tussen 12 en 17 jaar. Hij fluit naar eigen zeggen zonder toeters en bellen, netjes volgens de spelregels en zonder verdere poespas.

Samen

Kleinzoon Jorik ontfermde zich al snel over het bijgeleverde speldje dat met trots gedragen zal worden. Aad deelde de bondsgedelegeerde mee dat er in feite sprake was van een gemeenschappelijke hobby, omdat zijn vrouw hem altijd vergezelde. Zelf had hij een korte voetbalachtergrond als jeugdlid van Unio om aansluitend bij Excelsior in Gouda als wielrenner actief te zijn. Gekscherend voegde de jubilaris er aan toe wel iets te hebben met velden in het algemeen. Daarmee doelde hij op zijn inspanningen te komen tot een energieveld vol zonnepanelen, een bouwlocatie voor Hekendorpse jongeren en het opschonen van een verwaarloosd volkstuingebied waar aardappelen en mais weer geteeld kunnen worden. Maar dit alles was zoals dat heet ‘terzijde’. De oranje vlaggetjes verhoogden de feestvreugde en een bord naast de voordeur liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Of er een deel 3 in deze serie komt, is ongewis.

Gerard van Hooff

Meer berichten